Laia Ortiz defensa el vot a ICV com “l’alternativa d’esquerres”

La diputada d’ICV-EUiA Laia Ortiz participa en un acte a la plaça de la Creu en el que defensa el vot al seu partit com “l’alternativa d’esquerres per dir prou al govern de CiU”. Ortiz defensa la feina feta per ICV a l’oposició en temes socials com el drama dels desnonaments.

Ivan Arcas i Laia Ortiz van fer l'acte a peu de carrer, a la plaça de la Creu // David Guerrero

Ivan Arcas i Laia Ortiz van fer l’acte a peu de carrer, a la plaça de la Creu // David Guerrero

Prop d’una cinquantena de persones es van aplegar el passat diumenge al migdia a la plaça de la Creu per escoltar les paraules de Laia Ortiz, parlamentària d’ICV al Congrés dels Diputats. Ortiz va fer un repàs a la feina feta durant els dos últims anys pel seu partit a l’oposició i va assegurar que “en només dos anys s’han desmantellat els serveis públics que tant temps van costar aconseguir”.

La diputada ecosocialista no es va mostrar gens optimista de cara al futur si es compleixen les enquestes pre-electorals ja que “les retallades no ens deixaran sortir del pou” i va lamentar que “CiU s’embolcalli en la senyera per no parlar de retallades”. Ortiz va atacar a Convergència i Unió però, sobretot, va plantejar alternatives de redistribució per acabar amb l’augment de les desigualtats socials cada cop més presents.  Així, va destacar alguns dels principals aspectes del programa electoral, com implementar una fiscalitat justa i progressiva i que persegueixi el frau fiscal, introduir la renda mínima garantida que eviti l’exclusió social, seguir apostant per l’educació pública i aturar els augments de les taxes educatives universitàries i de formació professional.

La diputada al Congrés va repassar la feina feta en defensa dels drets socials, prestant especial atenció a un tema d’actualitat com són els desnonaments. “El Joan Herrera ja parlava fa cinc anys d’una llei hipotecària injusta i ho hem repetit durant tot aquest temps”, va defensar Ortiz, posant en valor la feina feta pel seu partit a la política però també al carrer i al costat dels moviments socials com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Des d’Iniciativa reclamen la dació en pagament retroactiva i proposen forçar a les entitats a destinar els immobles buits a lloguer social.

Vot contra la por

A la diputada Laia Ortiz li va precedir el líder d’Iniciativa a Molins de Rei, Ivan Arcas. L’exalcalde va fer una crida a la participació el proper 25 de novembre. “Per vèncer la por, hem de participar”, va etzibar Arcas als assistents, convertint el vot en una arma de resistència: “Si la gent no hagués anat mai a aturar desnonaments, el PP i el PSOE no haurien fet aquesta pantomima d’acord”. Arcas també va fer referència als moviments de protesta contra les retallades en el sector educatiu i sanitari.

Les samarretes de la campanya "Catalonia is not CiU" es van fer presents a l'acte d'ICV a la plaça de la Creu // David Guerrero

Les samarretes de la campanya “Catalonia is not CiU” es van fer presents a l’acte d’ICV a la plaça de la Creu // David Guerrero

Els discursos d’Ivan Arcas i Laia Ortiz no van superar la mitja hora en total. Un cop finalitzats, els assistents van poder intercanviar impressions amb ells acompanyats d’un petit refrigeri. A l’acte també van assistir càrrecs destacats d’ICV al Baix Llobregat com el primer secretari del partit a la comarca, Arnau Funes, i la regidora a Castelldefels i número 18 a les llistes al Parlament, Candela López.

Recomanacions personalitzades