L’Ajuntament es tenyeix de rosa contra el càncer de mama

El Dia Internacional contra el càncer de mama es va commemorar a Molins de Rei amb l’Ajuntament il·luminat de rosa durant uns minuts. PICAM i l’AECC, les dues entitats presents al municipi que lluiten contra el càncer, van fer activitats coincidint amb la commemoració.

El 19 d’octubre es celebra cada any el Dia Internacional contra el càncer de mama. A Molins de Rei aquest cop s’ha visualitzat de manera clara amb una acció simbòlica: apagar tots els llums de l’interior de l’Ajuntament i il·luminar el seu exterior de rosa. Un gran llaç que va penjar durant tot el dia del balcó de la Casa de la Vila completava l’escena.

Amb la llum d'uns focus, l'Ajuntament es va tenyir de rosa al vespre // Jordi Julià

Amb la llum d’uns focus, l’Ajuntament es va tenyir de rosa al vespre // Jordi Julià

Aquesta acció es va dur a terme passats dos quarts de vuit del vespre del divendres 19 d’octubre. Tot just encendre la il·luminació de rosa va començar a ploure però, tot i això, una desena de persones es van concentrar a les portes de l’Ajuntament protegits sota els paraigües.

Xerrades informatives i prevenció

A més d’aquesta acció més visible, l’associació PICAM (Prevenció i Informació del Càncer a Molins de Rei) va organitzar al Casal Cívic de la Riera Bonet una xerrada anomenada “El teu estil, la teva imatge”, a càrrec de l’assessora d’imatge professional Sílvia Foz. Aquesta assessora va explicar a les dones assistents com fer front als canvis en el físic que es produeixen durant el càncer i poder aconseguir així la imatge que volen donar en cada moment.

Prèviament a aquesta xerrada, la junta de l’associació va fer un balanç de la feina feta durant els últims mesos a Molins de Rei i a altres municipis on desenvolupen la seva tasca informativa de prevenció contra el càncer. La presidenta de l’entitat, Berna Moreira, va mostrar la seva preocupació davant la situació actual de la sanitat pública i va alertar del perill de les retallades: “Podríem anar enrere en tota la feina preventiva feta durant els últims anys”, va sentenciar en declaracions a Molins TV.

Per la seva banda, l’altra entitat que lluita contra el càncer a Molins de Rei, l’Associació Espanyola contra el càncer, va muntar una taula informativa a la confluència del carrer Major amb la plaça del Mercat durant el matí de divendres per visualitzar la seva feina, recaptar fons i informar de la importància de la prevenció per diagnosticar a temps un càncer de mama.

Recomanacions personalitzades