El Trencaclosques redueix serveis i horari

El servei d’atenció a la infància, anomenat Trencaclosques, es trasllada al Centre Comunitari Pont de la Cadena i enceta una nova etapa en la que oferirà menys serveis i en un horari més reduït: només es manté el servei “Minuts Menuts” en horari de matí.

Murals amb alguns moments dels dos anys d’existència del Trencaclosques en el seu segon aniversari // Ajuntament de Molins de Rei

El Trencaclosques abandona l’espai que tenia fins ara al carrer Raseta i es trasllada al Centre Comunitari Pont de la Cadena, unes dependències municipals compartides amb altres entitats i serveis al carrer Felip Canalies, número 5, al mateix barri del Canal.

Aprofitant el canvi d’espai, l’Ajuntament de Molins de Rei ha decidit reduir considerablement el servei, eliminant l’Espai Familiar i l’Espai Obert de Joc. Només es manté el servei “Minuts Menuts”, un servei de guarda per a nens i nenes de 16 setmanes a 3 anys que dóna resposta a aquelles necessitats no previstes o puntuals de les famílies.

Tot i que “Minuts Menuts” és l’únic servei que es manté, ho fa retallat en horari, deixant d’estar disponible durant la tarda i acollint nens només de 9.30 a 12.30 hores del matí. Les condicions existents fins ara es mantenen i, per tant, els infants no hi poden estar més de tres hores seguides, dos dies per setmana.

Un servei reconegut pels experts

El Trencaclosques, impulsat pel regidor d’ERC, Xavier Montserrat, va aconseguir l’any 2010 el reconeixement com a Pràctica Significativa per la seva aportació innovadora i de qualitat a les polítiques i serveis municipals en el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Fundació Carles Pi i Sunyer. Segons dades de l’Ajuntament, en els dos primers anys de funcionament va tenir una tendència de creixement d’usuaris. Ja en aquell moment, els usuaris valoraven positivament el servei però demanaven una major oferta horària, precisament el que ara es redueix.

Actualment la responsabilitat recau en les regidories de Serveis Socials i d’Infància, ambdues gestionades per CiU. Fonts municipals justifiquen la decisió assegurant que el servei és deficitari.

Recomanacions personalitzades