L’escola Alfons XIII catalanitza oficialment el seu nom

El Consell Escolar del CEIP Alfonso XIII va demanar al ple municipal la catalanització del nom oficial de l’escola. Des d’ara es diu oficialment Alfons XIII. La CUP aprofita per plantejar canviar el nom a l’escola, mentre Esquerres fa una crida a catalanitzar els noms d’altres ens.

La placa identificativa encara diu "Alfonso", tot i que una placa commemorativa del 1995 ja parlava d'"Alfons" // Jordi Julià

La placa identificativa encara diu “Alfonso”, tot i que una placa commemorativa del 1995 ja parlava d'”Alfons” // Jordi Julià

Encara que molta gent -inclòs el propi centre- parli de l’Alfons XIII per referir-s’hi, fins ara el nom oficial de l’escola que hi ha entre el passeig del Terraplè i els carrers Rafael Casanova i Rubió i Ors era Col·legi d’Educació Infantil i Primària Alfonso XIII. Per resoldre aquesta situació, el Consell Escolar del centre va aprovar demanar el canvi de nom a l’Ajuntament. La petició va arribar al ple municipal del mes de juliol, on va ser aprovada amb els vots de tots els partits menys el PP, que es va abstenir.

L’escola va rebre aquest nom en honor a Alfons de Borbó, que va inaugurar la institució com a rei d’Espanya juntament amb Miguel Primo de Rivera el 1926, i conservava el mateix nom que tenia aleshores. A partir d’ara, ja serà oficialment Alfons XIII.

La Candidatura d’Unitat Popular va aprofitar la catalanització del nom per plantejar “si un nom com Alfons XIII és gaire útil per compartir-lo a nivells educatius”, i Esquerres per Molins de Rei va fer una crida a que “si hi ha altres entitats o organismes a Molins que conservin noms castellanitzats es plantegin catalanitzar-los”. A més, el regidor d’Iniciativa per Molins de Rei Ivan Arcas va posar un toc d’humor declarant que “és un orgull com a ciutadà poder catalanitzar el nom d’un Borbó”. Arcas va concloure: “només per això ja val la pena haver estat regidor”.

Recomanacions personalitzades