La Vuelta a España passa per Molins de Rei

Tot i que de manera secundària, l’edició 2012 de La Vuelta a España va passar pel terme municipal de Molins de Rei. Alguns molinencs i molinenques van desplaçar-se fins el polígon El Pla per gaudir de l’espectacle ciclista. 

L’equip Katusha, del català Joaquim Rodríguez, tirava del pilot al seu pas per Molins de Rei // Jordi Julià

La novena etapa de la Vuelta Ciclista España 2012, disputada el diumenge 26 d’agost, va passar per Molins de Rei. Concretament, el pilot va circular pel polígon El Pla arribant des de Sant Vicenç dels Horts i en direcció a Sant Feliu de Llobregat. La rotonda que dóna accés a aquest punt pertany al terme municipal de Molins de Rei.

Va ser un vist i no vist. Els ciclistes no van estar més d’un minut a la vila, deixant la participació molinenca a la tercera cursa més important del calendari ciclista internacional en anecdòtica. La cursa si que va fer un acte de presència més important en altres poblacions de la comarca com Pallejà, Sant Feliu de Llobregat o Sant Vicenç dels Horts.

El ritme ràpid del pilot, que perseguia un grup d’escapats, va fer que el pas per Molins de Rei es produís minuts abans del previst, sobre les cinc de la tarda, abans de l’hora prevista ja que el llibre de ruta de La Vuelta indicava que la cursa passaria a les 17:12. Tot i això, molts molinencs i molinenques es van desplaçar per veure l’espectacle.

Càmeres de fotos i mòbils a punt per enregistrar el moment era l’objecte que no faltava en les mans de la majoria d’assistents. Un parell d’estelades i una bandera espanyola van posar l’escassa quota de banderes al pas de la Vuelta per la vila. També es van deixar veure una samarreta del Molins de Rei CF i un mallot del Club Ciclista Molins de Rei. Alguns dels assistents van compartir les seves impressions a les xarxes socials.

Recomanacions personalitzades