Finalitza l’episodi de contaminació a l’aire per l’incendi de l’Empordà

La Direcció General de Qualitat Ambiental dóna per finalitzat l’episodi de contaminació per partícules en suspensió a l’aire. Durant el matí de dilluns es va registrar un alt nivell de partícules derivades del núvol de cendra provinent de l’incendi forestal a l’Empordà.

Un edifici en obres al carrer Rafael Casanova // Jordi Julià

Protecció Civil aixeca l’alerta per l’alt nivell de partícules en suspensió a l’aire de Molins de Rei i 39 municipis més de l’àrea metropolitana. Els nivells de partícules es van disparar el dilluns al matí amb l’arribada del núvol de cendra de l’incendi que crema a l’Alt Empordà. A mesura que anava avançant la tarda l’alta concentració de partícules a l’aire va anar baixant i durant aquest dimarts ja ha tornat als nivells habituals, fent que la Direcció General de Qualitat Ambiental donés per finalitzat l’episodi de contaminació.

Així, les obres de construcció, rehabilitació o demolició ja poden dur-se a terme amb normalitat després de que Protecció Civil recomanés la seva aturada si no eren estrictament necessàries per evitar que encara hi hagués més pols a l’ambient. La recuperació dels nivells habituals de partícules en suspensió a l’aire implica que també finalitza la recomanació de no fer esport a l’aire lliure.

Recomanacions personalitzades