Dos curtmetratges molinencs són premiats al concurs “El cost de no reciclar”

El festival de curtmetratges de la campanya “El cost de no reciclar” dóna com a guanyadors a dos curts molinencs: un a la categoria de segon cicle d’ESO i un altre a la categoria de ciutadania. L’entrega de premis es va celebrar a la Gòtica.

Alumnes de Molins de Rei, Castellbisbal, Corbera i Torrelles de Llobregat van participar al concurs de curtmetratges “El cost de no reciclar”. Entre totes les filmacions presentades a concurs, The Monster Bin va ser escollit pel jurat com el millor curt en la categoria del segon cicle d’ESO. El curt estava realitzat pels alumnes de l’institut Bernat el Ferrer, Arnau Muñoz, Roger Pinto, Gemma Pi, Marta Torres, Laura Baena, Míriam Gómez, Míriam Domènec, Mireia Liginfer, Cris Chacón, Cris Martínez, David Mateo, Marina González, Oscar Bonilla i Pau Barrios.

La categoria de primer cicle d’ESO va escollir com a guanyador un grup de joves alumnes de l’institut Les Vinyes de Castellbisbal que havien fet el curt Recilladres. La categoria de Batxillerat també va reconèixer a uns alumnes de Castellbisbal, pel treball anomenat Pensa-hi.

Premi ciutadà

L’èxit de participació entre els instituts dels municipis participants va contrastar amb la escassa – gairebé nul·la- participació ciutadana. A la categoria d’Entitats no es va presentar cap curtmetratge i a la categoria de Ciutadania només van ser tres. Els tres van ser finalistes i el premi se’l va endur el que estava fet per molinencs, anomenat Rai(món), realitzat per Irene Terrón, Elena Estela, Anna Soria, Paula Pujol i Xavi Gardés.

L’entrega de premis va anar a càrrec de l’actor David Verdaguer // Ràdio Molins de Rei

L’entrega de premis es va realitzar el passat 20 de juny a La Gòtica. Es van poder veure els 12 curtmetratges finalistes -tres de cada categoria- i es van donar a conèixer els quatre guanyadors. Sense recompensa econòmica, el premi pels guanyadors és la difusió dels vídeos. En el cas de les categories escolars la difusió es realitzarà a través del cicle documental que s’organitza mensualment a La Peni. En el cas de Ciutadania, a més, el vídeo es veurà al CineClub Hal2002.

L’objectiu del concurs era ajudar a fomentar la recollida selectiva d’envasos entre els municipis que tenen el model de recollida de residus municipals Residu Mínim. La campanya, finançada per Acampes i Ecovidrio a través dels recursos que han de destinar a la realització de campanyes de comunicació de recollida selectiva d’envasos i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, té com a eix central la realització del Festival de curtmetratges.

Recomanacions personalitzades