Les vies de tren tindran un nou tancament al voltant de l’estació

Adif té planificat instal·lar noves tanques al voltant de les vies que envolten l’estació de Molins de Rei per evitar “trànsits indeguts per les vies” i així “augmentar la seguretat”. Les obres costaran més de 120.000€ però encara no tenen data d’inici.

A l'alçada del pont, la tanca es troba en molt mal estat // Jordi Julià

A l'alçada del pont, la tanca que envolta les vies es troba en molt mal estat // Jordi Julià

D’aquí poc s’adjudicaran les obres per renovar el tancament que hi ha a les zones més properes a l’estació de tren de Molins de Rei. L’objectiu de les obres, segons Adif, és “reduir la possibilitat de trànsits indeguts per les vies”, i d’aquesta manera “augmentar la seguretat tant dels ciutadans com del trànsit ferroviari”.

Certament, en algunes ocasions alguns usuaris que han d’anar cap a la part alta de Molins de Rei creuen les vies per sortir pel carrer Sant Antoni Maria Claret, aprofitant un punt en què la tanca que separa les vies del carrer és més baixa. Per a aquests usuaris no es contempla fer un accés secundari a l’estació, com és habitual als FGC però no a Rodalies. Pel que fa a les persones que es volen colar, les vies d’accés més habituals són al voltant de l’edifici de l’estació, i no creuen cap via per fer-ho.

A més d’impedir que es creuïn les vies, les obres també serviran per integrar millor les vies de tren dins la trama urbana de Molins de Rei. A la licitació s’hi preveia la instal·lació de noves tanques des de l’estació i fins arribar al túnel, a les dues bandes de les vies. Just en un punt en què l’aspecte del tancament és bastant deplorable.

Les obres -encara sense data d’inici- hauran de fer-se en dos mesos, i tenen un pressupost de més de 122.000€. Aquest pressupost inclou, a més de la instal·lació de la tanca, les tasques de neteja del perímetre de la tanca i la tala d’arbres propers. També es construirà un petit mur de formigó per suportar els impactes del balast (les pedres que hi ha entre les vies).

Recomanacions personalitzades