L’esquerra independentista es manifesta per reclamar la llibertat dels vaguistes presos

Una cinquantena de persones es manifesten a Molins de Rei a favor de l’alliberament dels vaguistes del 29M empresonats. La concentració a la plaça de l’Ajuntament es va convertir en una manifestació pels carrers del Centre Vila passant per la seu de CiU.

La manifestació va recòrrer els carrers principals de la vila // Miquel Monfort

Des de l’Esquerra independentista del Baix Llobregat, de la qual formen part la CUP de Molins de Rei i l’AJEIM, es va organitzar una concentració el passat divendres a la plaça de la Vila per reivindicar la llibertat d’Andreu i Rubén, dos dels quatre vaguistes detinguts la setmana passada a Barcelona que es troben en presó preventiva, i la retirada de càrrecs de les persones detingudes arran del 29M i en els fets de Mallorca i València.

La concentració va començar a les set de la tarda amb poc més de 30 persones. Algunes d’elles aguantaven una pancarta amb el lema “Prou repressió als països catalans. Llibertat vaguistes” i d’altres feien onejar estelades i senyeres catalanes. El portaveu de la CUP, Àlex Maymó va agafar el megàfon per explicar la causa de la reivindicació als assistents i els nombrosos ciutadans que passaven per allà un divendres a la tarda. A continuació es van escoltar càntics que apel·laven a la solidaritat i acusaven al capitalisme de ser el culpable de la situació actual. “Els diferents governs el que fan és aplicar la repressió i tots els que són especuladors, banquers o polítics corruptes no paguen cap responsabilitat”, va queixar-se Maymó.

La concentració va derivar en una manifestació per els carrers de la vila on es van anar aplegant més persones fins superar la cinquantena de persones. En el recorregut pel Centre Vila els manifestants van anar fins a la porta de la seu de CiU Molins de Rei com a un símbol més de reivindicació. En declaracions a Viu Molins de Rei, un dels assistents i estudiant de Dret apuntava que “és una campanya política per posar por als ciutadans d’exercir els seus legítims drets i és com una mesura per prevenir que el govern quedi deslegitimat per la societat”.

La manifestació es va aturar davant la seu de CiU Molins de Rei al carrer Verdaguer // Miquel Monfort

La manifestació va acabar passades les vuit de la tarda a la mateixa plaça de l’ajuntament amb crits de “Llibertat detinguda”. Aquesta convocatòria és una més de les mobilitzacions que s’estan duent a terme per defensar les 99 persones que han estat detingudes des del 29M en diverses protestes contra les polítiques socials, lingüístiques i educatives dels governs. Dels 99 detinguts, 51 persones estan imputades i pendents de judici.

Aprovada una moció al ple

L’Ajuntament de Molins de Rei va aprovar  poques hores abans, al ple municipal del mes de maig, una moció que demana l’alliberament dels vaguistes detinguts i empresonats. La moció, presentada per la CUP, va comptar amb el vot favorable dels quatre regidors de la CUP i el suport d’Iniciativa per Molins de Rei i Esquerres per Molins de Rei. El cinc regidors del PSC es van abstenir i els cinc de CiU i el del PP van votar en contra.

La moció, que s’estendrà a altres ajuntaments en els propers dies, ha estat a Molins de Rei el primer lloc on s’ha aprovat, demanant la llibertat immediata dels dos joves que es troben en presó preventiva i la llibertat sense càrrecs de tots els encausats per la vaga del 29-M. L’Ajuntament de Molins farà arribar la seva decisió als governs català, valencià i balear i també al govern espanyol.

El text de la moció remarca que “cap dels responsables d’aquesta crisi ha assumit cap mena de responsabilitat política o penal” i lamenta que “ni els banquers que han especulat de forma fraudulenta, ni els polítics acusats de corrupció, han patit una persecució tan dura per part de la Justícia com han patit altres sectors socials”.

Recomanacions personalitzades