La nova Rambla de la Granja comporta l’eliminació d’uns arbres històrics

Les obres de prolongació de la Rambla de la Granja fins el carrer Anselm Clavé ha suposat l’eliminació d’un conjunt d’arbres amb anys d’història. L’Ajuntament ha decidit tallar els arbres que hi havia i tornarà a plantar uns altres de la mateixa espècie en el futur.

Els arbres van ser tallats i no s'han conservat // twitter.com/jordi_cd

L’obertura d’un establiment de Mercadona a Molins de Rei ha portat associat un seguit d’actuacions dutes a terme per l’Ajuntament amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat. Una d’aquestes mesures ha estat l’allargament de la Rambla de la Granja fins el carrer Anselm Clavé per facilitar la sortida de vehicles.

El perllongament de la Rambla de la Granja ha deixat un nou panorama a l’entorn que ha suposat l’eliminació de diversos arbres que ja estaven allà des d’abans que s’urbanitzés el barri de la Granja i que es trobaven en perfectes condicions, el que ha provocat el malestar de diversos veïns que han fet arribar la seva queixa a aquesta redacció.

En declaracions a Viu Molins de Rei, des del consistori asseguren que no ha estat possible salvar els arbres “perquè el trasllat i la replantació era massa cara”. L’Ajuntament ha decidit plantar nous arbres de la mateixa espècie a l’entorn en el futur, quan sigui la millor època per garantir un bon arrelament, segons apunten fonts municipals.

L’eliminació d’arbres amb anys d’història contrasta amb el pla d’embelliment anunciat el passat mes de març, que va comportar la plantació de 80 nous arbres a la vila. En aquell moment, a través d’un comunicat justificaven la plantació de nous arbres explicant que “la presència de verd i d’arbrat a l’espai públic és un element bàsic per a la qualitat de vida”.

Recomanacions personalitzades