Comença el procés per renovar la catenària de Rodalies al voltant de Molins de Rei

S’han licitat les obres de modernització de la catenària entre l’Hospitalet de Llobregat i Castellbisbal, tram que comprèn l’estació de Rodalies de Molins de Rei. Les obres seran principalment durant la nit per no afectar la circulació de trens.

Estació de Molins de Rei // Jordi Julià

L'estació de Molins de Rei és dins el tram que es renovarà // Jordi Julià

Tot i que el Ministeri de Foment no ha complert ni de bon tros el compromís d’inversions per modernitzar l’obsoleta xarxa ferroviària catalana, algunes inversions van arribant amb comptagotes. Ara ha arribat el torn de la línia de Barcelona a Vilafranca del Penedès, és a dir, la línia que passa per Molins de Rei. L’aspecte que millorarà serà el de l’electrificació: es renovarà la catenària en aquest tram, començant pel més proper a Barcelona: de l’Hospitalet de Llobregat a Castellbisbal.

Les obres de renovació de la catenària, que es van licitar a finals del mes passat, es faran principalment en horari nocturn, de manera que no es preveuen talls importants de la línia. Se substituiran els pòrtics que actualment sustenten la catenària i es reposaran altres elements de la catenària, mentre que el cable en si se substituirà parcialment. Dins el tram que es renovarà hi haurà una excepció: l’estació de Sant Feliu de Llobregat, que no s’inclou a la licitació, probablement perquè està previst soterrar-la properament, tot i que el pressupost general de l’estat d’aquest any no inclou cap partida per fer-ho.

L’actuació, que renova la catenària d’un tram de 18 quilòmetres, costarà uns 4,7 milions d’euros a càrrec de l’administració central, propietària i gestora de la infraestructura ferroviària mitjançant Adif. Aquesta renovació de la catenària se suma a d’altres que s’han fet darrerament, com la instal·lació d’un nou enclavament electrònic. Tot plegat hauria d’ajudar a millorar la fiabilitat d’un servei que, a base de retards i incidències, s’ha guanyat la desconfiança dels seus usuaris i que actuacions com aquesta miren de corregir.

Recomanacions personalitzades