La Passió celebra 15 anys concentrant les actuacions en diumenges

Enguany, La Passió de Molins de Rei cel·lebra el seu 15è aniversari, coincidint amb la primera temporada en què les quatre actuacions es redueixen a dues. Les representacions seran el diumenge 1 i 15 d’abril, abans i després de Setmana Santa.

Cartell de la 15a edició de La Passió de Molins de Rei

El motiu de la reducció a la meitat dels dies de funció és degut a la dificultat d’assistència de públic dels dissabtes, ja que és un dia més donat a les activitats fora de la vila, així com al futbol. Enguany es farà la prova de representar dos diumenges, sense descartar el fet que de cara a anys propers, s’augmentin els diumenges de representació.

El text de La Sacra Passió del Natzarè va estrenar-se a Molins de Rei el 1953 amb tot un seguit d’actors i actrius de la vila. L’obra es va representar aquell any en diverses ocasions i en diferents escenaris de Molins de Rei. Poc després, però es va veure interrompuda la trajectòria de la nostra Passió, esperant fins al 1997, any en el qual es van reprendre les funcions a càrrec d’Impuls Associació Cultural. Des d’aleshores fins ara, La Passió ha anat vivint els canvis de diferents direccions artístiques fins a l’actual, en que l’actor Quimet Pla segueix conduint la direcció del muntatge.

La Passió de Molins de Rei sempre ha estat una Passió diferent. Vestuari i escenografia arriscats i més aviat trencadors acompanyats d’un gran text en vers de Mateu Janés i Duran. I és precisament aquest text l’obra d’art de La Passió molinenca. A més, no sols se cenyeix en la història habitual, sinó que tracta, per exemple, la història d’amor entre dos adolescents, aportant una nova visió en el seguiment de Jesús.

La peculiaritat principal del text és el vers. Des de la primera línia a la darrera, Mateu Janés va escriure una gran obra poètica donant una musicalitat a La Passió com no era donada en cap altre lloc. El fet que l’obra estigui escrita en vers, porta a diferents opinions entre el públic, ja que tant es pot trobar carregada, com una obra mestra. En tot cas, aquesta música en la paraula porta als actors i actrius una tasca més complicada si es vol arribar a la naturalitat.

Així doncs, torna La Passió, un any més, a Molins de Rei i amb menys oportunitats de veure-la sobre l’escenari, tot i que arriba amb tot un seguit de noves i joves incorporacions que aportaran el seu gra de sorra a La Sacra Passió del Natzarè. Es podrà veure diumenge 1 i diumenge 15 d’abril a les sis de la tarda al teatre de la Joventut Catòlica.

Recomanacions personalitzades