El robatori d’uns cables desactiva la velocitat variable de l’autopista durant unes hores

Els panells de velocitat variable de l’autopista entre Barcelona i Martorell passant per Molins de Rei han estat sense funcionar durant tot el matí del dimecres per un intent de robatori dels cables de fibra òptica que fan funcionar el sistema a Cornellà de Llobregat.

La velocitat variable funciona des del 30 de gener a l'autopista // Generalitat de Catalunya

La velocitat variable de l’autopista B-23, l’AP-7 i l’A-2, en funcionament des de fa tres setmanes, ha estat sense funcionar durant unes hores d’aquest dimecres degut a l’intent de robatori del cable de fibra òptica que permet el seu correcte funcionament.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, un grup de lladres va intentar tallar els cables de fibra òptica durant la nit de dimarts a dimecres pensant que era coure. Quan es van adonar de l’error ja havien provocat la caiguda del sistema. L’intent de robatori es va produir a l’alçada de Cornellà de Llobregat però ha deixat inactius els panells d’un tram important de l’autopista entre Barcelona i Martorell passant per Molins de Rei.

Els tècnics de manteniment van estar treballant al llocs dels fets per restablir el control dinàmic de velocitat i a la una del migdia ja s’ha solucionat la incidència. Després de més de 12 hores inactiva, la velocitat variable ja torna a funcionar amb normalitat.

Recomanacions personalitzades