La Fira de la Candelera trastoca la mobilitat local

Durant la setmana les afectacions són mínimes, però divendres i sobretot el cap de setmana molts carrers quedaran tallats i moltes parades de bus urbà s’anul·laran. El transport públic serà la millor opció per arribar sense problemes a la 161a Fira de la Candelera.

Com cada any, la Fira de la Candelera farà la guitza a tots els que es vulguin moure per la vila. El dimecres ja es talla el primer carrer, el del Primer de Maig, per instal·lar-hi les atraccions. Divendres, dissabte i diumenge quedaran tallats tots els carrers del Centre Vila. Els talls del centre s’allargaran com a mínim fins diumenge a les 10 del vespre, i el del Carrer del Primer de Maig durarà fins dimarts que ve, 7 de gener.

Tots aquests talls de carrers repercutiran també en el bus urbà de Molins de Rei, que mentre duri el tall del carrer del Primer de Maig canviarà el recorregut i se’n suprimirà la parada de Francesc Layret. Com a alternativa es pot fer servir la parada del carrer del Llobregat amb avinguda Barcelona o la del carrer Felip Canalias amb Menéndez Pelayo. Els altres autobusos que fan servir el carrer del Primer de Maig són els interurbans directes que prenen aquest carrer per accedir a l’autopista. Mentre estigui tallat Primer de Maig passaran pel carrer del Llobregat, paral·lel a l’altre.

Alteracions importants al MolinsBus

Recorregut habitual de la línia urbana del MolinsBus (MB1/MB2) i recorregut que farà aquest divendres

Recorregut habitual de la línia urbana del MolinsBus (MB1/MB2) i recorregut que farà aquest divendres

Divendres, dia d’inici oficial de la Fira de la Candelera (malgrat que sempre a mig gas) el centre urbà ja quedarà mig tallat. Durant tot el dia no es podrà passar per una de les principals vies de comunicació de la vila -el Passeig del Terraplè-, de manera que el MolinsBus farà el trajecte entre el barri del Canal i el de La Granja directament per l’avinguda de Caldes. En sentit contrari no es farà aquest recorregut, i el MolinsBus en arribar a La Granja des de la zona alta de Molins de Rei anirà directe fins la Riera Bonet pel carrer de Sant Antoni Maria Claret.

Pel que fa a la línia MB3, que connecta el centre urbà amb els barris de muntanya i l’estació d’FGC de la Floresta, l’únic canvi consistirà en la parada d’inici, que es traslladarà al carrer de Narcís Monturiol. La resta de parades no canviaran.

El recorregut del MolinsBus de divendres ja no passa per cap punt del recinte firal, però pels dos dies principals de fira no hi haurà aquest recorregut. Tant dissabte com diumenge hi haurà dues línies independents: una que servirà la zona alta del nucli urbà i els barris de muntanya, i una altra que connectarà el polígon industrial del Pla i la bossa d’aparcament que s’hi habilitarà amb el recinte firal.

Ambdues línies seran gratuïtes dissabte i diumenge. Mentre que el bus del Pla farà un servei llançadora, amb una alta freqüència, la línia entre la zona alta de Molins de Rei i La Floresta tindrà una freqüènia d’un autobús cada hora i mitja. També hi ha diferències amb les hores de servei: la línia cap a La Floresta té sortides de Can Graner dissabte de 9 a 21h i diumenge de 9 a 15h, i la línia del Pla funciona ininterrompudament de 9 a 22h els dos dies.

Servei gratuït d'autobús el 4 i el 5 de febrer. A dalt: part urbana del recorregut cap a La Floresta. A baix: bus llançadora cap al Pla

Servei gratuït d'autobús el 4 i el 5 de febrer. A dalt: part urbana del recorregut cap a La Floresta. A baix: bus llançadora cap al Pla

El millor: arribar amb transport públic

No obstant, la bossa d’aparcament del polígon industrial El Pla no és l’única que s’habilitarà: també n’hi haurà al polígon de la Riera del Molí, al barri de La Granja, a Can Ginebreda i al barri de la Riera Nova. Cap d’aquestes bosses d’aparcament disposarà de bus llançadora: només per la Riera Nova hi passarà la línia dels barris de muntanya, amb reduïda freqüència i que només pot servir per apropar-se fins la Federació Obrera. Per tant, aparcaments com el de la Riera del Molí quedaran molt allunyats del recinte firal.

En canvi, tots els operadors d’autobusos interurbans reforçaran els serveis cap a Molins de Rei. Soler i Sauret ha afegit circulacions puntuals entre Molins de Rei i poblacions com Sant Vicenç dels Horts, Cervelló o Vallirana. Totes les circulacions s’indiquen al cercador d’horaris de l’operador. En canvi, Autocorb no canviarà els horaris, però segons ha explicat a aquest diari “algunes circulacions que ja hem detectat en anys anteriors que sempre tenen més demanda les farem doblades, és a dir, amb dos autobusos seguits”. Autos Castellbisbal augmentarà d’entrada la capacitat fent servir un autobús més gran, “i si veiéssim que hi ha problemes ja miraríem què es pot fer”, apunten des de la companyia. No obstant des de la pròpia empresa comentaven que “per anar al Papiol i Castellbisbal també hi ha el tren”. El recorregut dels autobusos interurbans no patirà cap alteració. Tots ells arriben just a tocar del recinte firal, i de ben segur aquests seran juntament amb la línia R4 de Rodalies la millor opció per accedir a la 161a Fira de la Candelera.

Recomanacions personalitzades