La Fira de la Candelera retorna als seus orígens amb una exposició sobre la pagesia a Molins de Rei

“Història de la pagesia a Molins de Rei” fa un recorregut pels orígens del sector primari a la vila. L’exposició s’ha obert al públic en el marc de la 161a Fira de la Candelera, un esdeveniment que va néixer a partir de la pròpia pagesia. 

L'exposició ensenya tot tipus d'instruments antics // Jose Polo

La Fira de la Candelera va sorgir gràcies a l’esforç i les ganes de compartir coneixements i obrir mercats del treballadors del sector de la pagesia a Molins de Rei. 161 anys després, la pròpia Fira fa un homenatge al sector primari en forma d’exposició titulada “Història de la pagesia a Molins de Rei” oberta del 28 de gener al 18 de març a Ca n’Ametller.

L’exposició ensenya eines que pels més joves de la casa seran totalment desconegudes i que faran les delícies dels més nostàlgics com àmfores, trills, moles  o masses de tot tipus. A més a més, hi ha un apunt audiovisual amb la projecció d’un NODO de l’any 1946, cedit per la Filmoteca Nacional, en el que es parla de Molins de Rei en una part.

El primer que es pot veure al entrar a Ca n'Ametller és un típic tractor // Jose Polo

Un dels organitzadors de l’exposició, Josep Monfort, l’ha qualificat de “singular” i pensa que la mostra Història de la pagesia a Molins de Rei permet conèixer les peripècies de moltes famílies de la vila. Per a Joan Castellví, president de la Federació Agrària, una de les entitats col·laboradores, “la Fira neix de la pagesia i ara li torna el favor en forma d’exposició”.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Joan Ramon Casals, pensa que l’exposició permet saber “com vivia la gent d’altres èpoques a Molins de Rei” i l’alcalde, Xavi Paz, creu que mostra valors com “la constància, la paciència i l’esforç” necessaris en temps de crisis.

Recomanacions personalitzades