L’obertura de Riera Mariona comporta més aparcament i canvis en la mobilitat de la zona

El carrer Riera Mariona s’obrirà el diumenge 22 de gener i permetrà un accés més directe al barri de les Conserves. La seva urbanització comportarà 55 places d’aparcament noves al mateix carrer Riera Mariona i al carrer Amadeu Vives, que passarà a ser de sentit únic.

Una de les voreres tindrà sis metres d'amplada // David Guerrero

Dos setmanes s’ha trigat en urbanitzar el que per als veïns ha estat un problema de nou anys. Després de les obres del col·lector al  setembre, el passat dilluns 9 de gener començaven les obres d’urbanització del carrer Riera Mariona i ja estan pràcticament enllestides. Aquests dies s’ha treballat a bon ritme i diumenge 22 de gener es produirà l’anhelada obertura.

Tenir el carrer Riera Mariona accessible suposarà un seguit de canvis en la mobilitat de l’entorn. L’accés al barri de les Conserves es podrà fer directament des de l’avinguda de València i Barcelona, com històricament es podia fer. Al mateix temps, el carrer Amadeu Vives passarà a ser de sentit únic  entre Riera Mariona i Juli Garreta. El sentit únic serà en direcció a Sant Feliu de Llobregat i girant al carrer Juli Garreta ja es podrà agafar la carretera o dirigir-se al polígon El Pla. Com es pot veure en el mapa inferior, el carrer Sant Sebastià i el passeig de Riera Bonet mantindran el seu sentit com fins ara. Amadeu Vives només serà de doble sentit entre aquests dos carrers, com es pot veure en el mapa inferior.

L’0bertura de Riera Mariona també suposarà la creació de noves places d’aparcament. Al mateix Riera Mariona seran finalment 20 places d’aparcament, per sobre de les previsions anunciades la setmana anterior. Hi haurà un vial de set metres d’amplada en total, amb aparcament als dos costats en línia. A més, hi haurà un aparcament de motos en un dels extrems i les voreres seran ben amples: sis metres a un costat i tres a l’altra.

Els canvis en la mobilitat al carrer Amadeu Vives, al deixar-lo d’un sol sentit, també permetrà crear més aparcament. En concret seran 35 places noves d’aparcament al carrer Amadeu Vives.

L’obertura del carrer es farà el diumenge 22 de gener a les 11 del matí amb una xocolatada popular.

Recomanacions personalitzades