L’ús de la finestreta única augmenta un 10% en el 2011

Molins de Rei ha rebut 270 documents en concepte de finestreta única durant el 2011. Són documents que s’envien a les administracions catalanes i espanyoles supramunicipals des de l’Ajuntament. Es tracta d’un 10% més que l’any anterior.

Des de fa 5 anys, l’ajuntament de Molins de Rei es va adherir al projecte de Finestreta Única, que permet que els ciutadans i ciutadanes del municipi puguin adreçar els documents que necessitin als organismes de la Generalitat i l’Estat a través de les dependències municipals. Aquest projecte sorgeix d’un conveni marc entre la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Administracions Públiques per implantar de forma progressiva un sistema intercomunicat de registres de les administracions públiques a Catalunya i a l’Estat.

De mica en mica ha anat creixent el número d’usuaris. Al 2011 van ser 270 documents els que es van enviar a altres administracions recepcionats a les dependències públiques de Molins de Rei. Aquesta xifra suposa un 10% més que l’any anterior.

D’aquesta manera les persones que han d’enviar recursos, sol·licituds, escrits o qualsevol altre document oficial als organismes autonòmics o estatals, no han de desplaçar-se, ni pagar despeses de franqueig, ni fer cues d’espera ni cap molèstia. Simplement ho han de portar a l’Ajuntament, i aquest mateix ho reenvia al destinatari corresponent.

Una de les dades positives que es troba en aquesta gestió és que la data en que l’usuari entrega el document al consistori del seu municipi és la mateixa que arribarà a l’organisme determinat. És a dir, tot i que no es rebi el mateix dia, la data que és vàlida és la del dia d’entrega a l’ajuntament. Segons fonts de l’ajuntament de Molins de Rei, els documents rebuts es procuren enviar a l’endemà, i en un plaç de 24-48 hores arriben al seu destí, per correus de forma certificada.

Recomanacions personalitzades