Sedal inverteix per créixer a la Xina

L’empresa Sedal, ubicada a Molins de Rei, farà una inversió d’entre 3 i 5 milions d’euros per  posar en marxa una nova fàbrica a la Xina, on actualment ja té 390 treballadors. Manté la seva seu a Molins de Rei però l’any passat va tancar part de la producció a la vila, segons ha informat Expansión.

L'empresa fabrica una variada gamma de components d'aixetes // Sedal

Sedal, l’empresa de fabricació de components d’aixetes, continua creixent i continua apostant per la Xina. Des de la seva seu del polígon El Pla, la companyia invertirà entre 3 i 5 milions d’euros en obrir un nou centre de producció, segons ha publicat el diari Expansión. Per aconseguir aquests diners, acaba de subscriure una ampliació de capital de 3,3 milions la societat de capital risc Landon Investments, que controla l’empresa des del 2007.

La nova fàbrica que pretén obrir la companyia serà la tercera que posen en marxa a la Xina, on actualment ja treballen 390 persones. La informació publicada per Expansión apunta que s’ubicarà a la província de Guangdong i estarà llesta a finals del 2012, donant feina a un centenar de persones. A la nova fàbrica produiran discos ceràmics, un component indispensable al mercat de les aixetes monocomandament. Amb aquest nou centre de producció, s’inicia un procés de verticalització de l’empresa i passa a produir un component que fins ara havia de comprar. Els discos ceràmics complementaran als 20 milions de cartutxos ceràmics que ja fabrica Sedal a la Xina, el que permetrà a l’empresa autoabastir-se i vendre un producte més complet, amb les possibilitats d’expansió del negoci que això suposa.

Reducció de la producció a Molins de Rei

Fins l’any passat, a la planta que té l’empresa a Molins de Rei es produïen peces d’injecció per automoció, però la companyia ha decidit abandonar aquesta línia de negoci. Sedal cada cop concentra més la seva producció a la Xina, tot i que manté a la vila la seva seu central, un centre de R+D i una fàbrica que produeix un 20% de la producció total de l’empresa.

 

Recomanacions personalitzades