Albert Galera recupera la figura de l’actriu Anna Karina en un llibre

El molinenc Albert Galera publica un llibre dedicat a l’actriu Anna Karina, símbol de la nouvelle vague. Galera repassa la importància d’una figura transcendental del cinema europeu que ha estat menystinguda tot i ser el principal rostre femení d’una època.

L’actriu i cantant franc-danesa Anna Karina (Copenhague, 22 de setembre de 1940) ha deixat una petjada inesborrable a través de les seves meravelloses aportacions en una de les etapes determinants de la història del cinema francès, en ple apogeu del moviment conegut com Nouvelle Vague. Karina va ser el principal rostre femení d’aquella època, i més concretament, del cinema transgressor d’un jove Jean-Luc Godard, que la va dirigir en algunes de les seves pel·lícules més recordades i amb qui va estar casat durant sis anys.

Per això, l’escriptor i analista cinematogràfic molinenc Albert Galera s’ha atrevit a fer, per primer cop a Espanya, un treball d’aquestes característiques. Galera reivindica la figura d’Anna Karina en un llibre molt cuidat publicat per l’editorial Alrevés. La obra repassa la trajectòria d’Anna Karina, la seva llarga filmografia i una interessant intromissió com a cantant, tant dins com fora de la pantalla.

El llibre repassa la història personal i cinematogràfica de l’actriu nascuda a Dinamarca i es va aturant a totes les pel·lícules a les que va participar Hanne Karen Blarke Bayer (el nom original de l’actriu). Albert Galera s’atura en aquelles escenes decisives en la filmografia de Karina i farceix d’imatges el llibre, tot plegat des de l’admiració que professa el molinenc cap a l’actriu sobre la que escriu. Analitza totes i cada una de les pel·lícules en les que participa, tant a les ordres de Jean-Luc Godard com amb altres directors.

A més de repassar la vida i obra de l’actriu, s’atura a contemplar les repercussions que ha tingut l’actriu en el món cultural posteriorment i ofereix un interessant glossari i un resum de la filmografia d’allò més útil tant pels que vulguin apropar-se a l’actriu com per aquells que ja la coneixen i volen profunditzar en ella. A més, la obra compta amb 16 planes a tot color amb imatges de l’actriu.

No és el primer llibre d’aquest molinenc expert en cinema, que treballa a la productora A contracorriente i és el director artístic del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei. Al 2007 va publicar Ciudades del cine i aquest mateix any també ha publicat Gigantes del cine, de l’editorial RobinBook. A més, Galera està preparant Rutas de Cine i Crímenes (casi) perfectos, dos llibres més sobre cinema que publicara amb l’editorial Raima.

Recomanacions personalitzades