Les reformes del Ricard Ginebreda formaran part dels pressupostos 2012

La construcció d’uns vestidors nous i una graderia al camp municipal del barri del Canal està prevista als pressupostos del 2012, segons ha pogut saber Viu Molins de Rei. La inversió de l’Ajuntament durant l’any vinent serà de 400.000 €.

Els vestuaris del Ricard Ginebreda van ser considerats com "els pitjors" de la seva categoria // Jose Polo

La segona fase de les obres del municipal Ricard Ginebreda, que inclou la construcció d’una graderia i uns vestidors, formarà part dels pressupostos del 2012. Fins ara, els equips de futbol del barri del Canal han entrenat a “les pitjors instal·lacions del Baix Llobregat”, definides així pels propis usuaris.

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, la partida per aquestes obres serà d’uns 400.000 € aproximadament. L’alcalde i regidor d’Esports, Xavi Paz, considera les obres del Ricard Ginebreda com “una prioritat ja que dotarà de les instal.lacions que les nostres entitats i equips es mereixen”. Pel president de l’Atlètic Incresa (equip de futbol que utilitza aquestes instal·lacions juntament amb l’EF Baix Llobregat), Ramón Sicard, “això farà créixer al nostre equip” i espera “que les obres puguin començar durant el 2012”.

La tercera fase de les obres, que inclou la construcció d’un recinte poliesportiu on entrenarà el Club Gimnàs Molins de Rei entre altres entitats, haurà d’esperar. Sicard considera que “la situació econòmica és la que és i que les obres es poden allargar” però creu que aquest compromís de l’Ajuntament “és el pas més important”. Paz, que ja tenia prevista la remodelació del complex esportiu en el seu programa per les eleccions municipals de 2007 i que també va fer públic el seu compromís amb la zona esportiva del barri del Canal durant la campanya electoral de les municipals de 2011, considera la remodelació total, fase tres inclosa, com “un objectiu de mandat”. En declaracions a Viu Molins de Rei, l’alcalde i regidor d’esports s’ha compromès: “Malgrat la crisi, amb eficiència podem i hem de fer les inversions que la vila necessita”.

L’Atlètic Incresa pot acabar amb una situació de greuge comparatiu amb el Molins de Rei CF

L'Atlètic Incresa va aconseguir l'ascens de categoria la temporada passada // Jose Polo

Fa uns anys que el futbol al barri del Canal, ja sigui el del CER Incresa, l’Atlètic Incresa o l’EF Baix Llobregat, està un esglaó per sota del Molins de Rei CF. Aquesta situació no és deu a raons merament esportives, com hauria de ser en una situació normalitzada, sinó a la manca d’infraestructures decents al municipal Ricard Ginebreda, camp on s’entrena i es juga al barri.

En primer terme, l’Ajuntament de Molins de Rei va decidir posar la gespa artificial i construir uns vestuaris nous al camp del Molins de Rei CF, el municipal Josep Raich, abans de fer-ho al Ricard Ginebreda. Aquesta situació va significar que durant més d’una temporada els jugadors del Molins comptessin amb unes instal·lacions noves, camp de gespa artificial inclòs, mentre que els jugadors de la Incresa seguien jugant en un camp de terra i utilitzaven uns vestuaris construïts a principis dels anys 80.

Això va significar que molts pares optessin per canviar els seus nens de club portant-los a jugar de la Incresa al Molins de Rei. Aquesta situació de greuge comparatiu unida a males decisions en la gestió feta per l’ex-president del CER Incresa, Martí Zapata, va fer que l’equip del barri del Canal estigués a punt de desaparèixer en una situació de deutes acumulats i manca de jugadors base, que són els que sostenen econòmicament a l’entitat.

Ara, sembla que el treball a contracorrent de la nova directiva, encapçalada per Ramon Sicard, que va haver de fundar un nou club -l’Atlètic Incresa- juntament amb Aitor Segura, pot tenir la seva millor recompensa: tornar a competir amb els veins en una situació d’igualtat.  Ara mateix, l’Atlètic Incresa té 13 equips el que suposen uns 190 jugadors aproximadament. Segons el president “gairebé hem arribat a una situació similar a la d’abans de la greu crisi i la refundació del club”. I això que, a dia d’avui, encara utlitzen els vestuaris dels anys 80. La força de les entitats, a vegades, no entén de crisis.

Recomanacions personalitzades