El carrer Sant Antoni Maria Claret es reobre parcialment

El carrer Sant Antoni Maria Claret, tallat des de fa cinc setmanes per una esllavissada, torna a ser transitable. De moment, s’ha obert un carril de circulació i ja es permet el pas de vianants. Fins que es restableixi totalment la circulació en dos sentits, el carrer Carme Galceran mantindrà temporalment els dos sentits.

L'esllavissada va fer caure terra i vegetació al carrer Sant Antoni Maria Claret // David Guerrero

Un cop finalitzats els informes tècnics i les inspeccions a la zona de l’esllavissada, el carrer Sant Antoni Maria Claret obre de manera provisional amb un únic sentit de circulació entre el poliesportiu i el carrer Joan Maragall, en lloc dels dos sentits habituals. Amb aquesta mesura es garanteixen les màximes condicions de seguretat, es recupera l’itinerari habitual del bus urbà, s’augmenten les places d’estacionament respecte a la situació actual i es garanteix l’accés segurs als guals i dels vehicles d’emergència.

Els vianants també podran passar pel carrer, un cop protegit el tram afectat. Per poder estacionar, tant en la zona habilitada en cordó com en bateria, i per entrar als guals s’haurà d’accedir per la zona del poliesportiu. Durant el temps que el carrer Sant Antoni Maria Claret funcioni en només una direcció, el carrer Carme Galceran mantindrà els dos sentits de circulació provisionals.

Es preveu que aquesta situació de provisionalitat estigui vigent “com a mínim, dos mesos, abans no finalitzin els treballs d’adequació de les finques afectades”, segons va explicar la setmana passada l’alcalde, Xavi Paz, als veïns en una reunió mantinguda amb l’Associació de Veïns del barri de Les Conserves.

El tall del carrer Sant Antoni Maria Claret és vigent des del diumenge 6 de novembre, quan les fortes pluges van provocar una esllavissada de terra. Durant aquestes setmanes, els tècnics municipals han treballat en reforçar els tancats de les vivendes del carrer Carme Galceran, que van quedar afectats per l’esllavissada de terra.

MolinsBus normalitzat

La parada de bus del carrer Sant Antoni Maria Claret i la del carrer Joan Maragall tornen a funcionar. Per tant, les línies MB1 i MB3 recuperen els itineraris habituals. Conseqüentment, s’eliminarà la parada provisional que ha funcionat durant aquestes setmanes a la cruïlla del carrer Carme Galceran amb Sant Joan. D’aquesta manera, també es recupera el horari habitual de pas del MolinsBus, que s’havia vist afectat per la desviació.

Recomanacions personalitzades