La CUP dóna arguments contra les retallades

La CUP va organitzar el passat dissabte un acte informatiu sobre les retallades que s’estan aplicant en sanitat i educació pública. Representants de Dempeus per la Salut Pública, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i de la CUP van explicar la situació actual i van alertar de les seves derivades.

David Carmona, Albert Botran i Àngels Martínez Castells (d'esquerra a dreta) van donar arguments contra les retallades // CUP Molins de Rei

L’objectiu principal d’aquesta xerrada era oferir informació de primera ma a càrrec de persones que estan implicades en la lluita per la defensa dels serveis públics. “Creiem que és molt important conèixer amb exactitud quines retallades s’estan aplicant i quins efectes estan provocant”, expliquen des de la CUP.

En primer lloc, l’Albert Botran, regidor a l’Ajuntament i membre del secretariat nacional de la CUP, va fer un anàlisi polític sobre en quin context s’estan aplicant aquestes retallades i va remarcar que “en un moment com l’actual és més necessari que mai avançar cap un nou mòdel econòmic diferent al capitalisme, que sempre beneficia als sectors dominants com la banca i fa recaure el pes de les retallades en les classes populars”.

David Carmona, membre del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), va fer un repàs històric sobre el procés de desmantellament que està patint la Universitat Pública Catalana en els últims anys. Carmona va indicar que “els greus problemes de finançament degut a les retallades en les aportacions de les administracions públiques han acabat repercutint sobre l’estudiantat”. El membre del SEPC va posar com exemple de la seva tesi l’augment dels preus de les taxes universitàries i va criticar el Pla Bolonya per posar “cada cop més difícil poder compaginar estudis amb feina”.

Àngels Martínez Castells, membre de Dempeus per la Salut Pública, va ser el tercer ponent i va començar destacant que la seva associació es va crear fa tres anys perquè ja llavors van veure clar que hi havia una intenció clara per part de la Generalitat de Catalunya en “avançar cap un sistema sanitari cada cop menys públic” . Martínez va enumerar les múltiples alternatives que existeixen enfront les actuals retallades: “no eliminar els impostos que graven a les rendes més altes o treballar de forma efectiva cap a una reducció de la despesa farmacèutica que acabi amb el negoci rodó de les multinacionals d’aquest sector”, són alguns dels arguments que va desplegar en un acte que inicialment s’havia de celebrar a la plaça del Molí però el mal temps va obligar a fer-lo en la sala d’actes del poliesportiu municipal.

Recomanacions personalitzades