ERC s’avança al PSC i porta les farmàcies de guàrdia al Parlament

El grup parlamentari d’ERC trasllada al Parlament de Catalunya la reivindicació contra el tancament de les farmàcies de guàrdia demanant “el manteniment d’un servei de farmàcia nocturn a Molins de Rei”. Els partits de l’equip de govern, tot i anunciar-ho, encara no han presentat cap moció al Parlament.

Parlament de Catalunya

Parlament de Catalunya

El tancament de les farmàcies de guàrdia a Molins de Rei arribarà fins el Parlament de Catalunya, tal i com avançava Viu Molins de Rei el passat dilluns, encara que, com a mínim en un primer terme, no serà mitjançant el partit de l’alcalde, el PSC, ni evidentment el del seu soci de govern, CiU.

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya ha estat el primer en portar el tancament del servei de farmàcies 24 hores a la Mesa del Parlament. Des d’ERC  s’interpreta que amb la legalitat vigent, marcada pel decret 321/1996 que regula els horaris d’atenció al públic d’aquests establiments, “s’estableix un desplaçament màxim de 15 minuts fins a la farmàcia més propera” i s’explica que “els desplaçaments que han de fer els molinencs i molinenques fins a les farmàcies de guàrdia de Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts o Sant Joan Despí són superiors als 15 minuts que fixa el decret”. Amb aquests arguments, ERC insta al govern de la Generalitat a “negociar amb el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona el manteniment d’un servei de farmàcia d’urgència nocturna a Molins de Rei”. A més, els republicans demanen “la integració de l’Ajuntament en la Comissió Mixta que decideix el mapa de farmàcies de guàrdia”. Així, a través de la moció presentada per la portaveu del grup parlamentari d’ERC, Anna Simó, i l’exconsellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, es visualitzarà la queixa a la comissió de Salut del Parlament de Catalunya.

El PSC no concreta

D’aquesta manera, els republicans s’avancen a l’Ajuntament de Molins de Rei i al partit de l’alcalde, el PSC, que també han mostrat la seva intenció de portar aquest tema al Parlament. L’Ajuntament ha deixat clar que vol portar la polèmica de les farmàcies al Parlament, però fins ara no ha fet cap gest concís i concret com el d’ERC. Fonts de l’agrupació socialista de Molins de Rei remeten a una moció presentada pel grup parlamentari socialista el passat 6 d’octubre on es recullen un seguit de propostes molt genèriques en contra de les retallades, sense fer menció explícita a la situació que pateix Molins de Rei. De fet, quan es va presentar la moció del grup socialista al Parlament, l’Ajuntament encara no tenia constància del tancament de les farmàcies de guàrdia.

Recomanacions personalitzades