Sant Feliu de Llobregat tampoc atendrà urgències durant la nit

L’ambulatori de Sant Feliu, centre de referència històric en matèria sanitària per a Molins de Rei, també tancarà les seves portes de 12 de la nit a 8 del matí. La Generalitat incompleix el compromís adquirit amb l’ajuntament de Sant Feliu i deixa a la capital de comarca sense urgències nocturnes.

CAP El Pla de Sant Feliu de Llobregat // Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

A partir del dilluns 24 d’octubre, el servei d’urgències de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) El Pla de Sant Feliu de Llobregat tancarà a les 12 de la nit, de dilluns a diumenge. Així ho va comunicar ahir el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a l’ajuntament de Sant Feliu.

El tancament de les urgències des de les 12 de la nit fins les 8 del matí és l’enèsima retallada del Govern de CiU en els serveis d’atenció urgent que ofereixen els centres d’atenció primària i, a més, ve acompanyat de l’incompliment d’un compromís al que s’havia arribat amb l’ajuntament de Sant Feliu. El Servei Català de la Salut es va comprometre el passat mes de juliol a tancar les urgències nocturnes a Sant Feliu de Llobregat només durant l’estiu. I semblava que seria així, quan el passat setembre es va tornar a oferir un servei d’urgències les 24 hores del dia. Finalment només ha estat un miaratge i la capital del Baix Llobregat, amb gairebé el doble d’habitants que Molins de Rei, tampoc tindrà urgències nocturnes.

L’ambulatori de Sant Feliu, un dels centres al que són derivats els molinencs quan han de ser visitats per especialistes, deixarà de ser un lloc on ser atesos durant la nit, com històricament s’ha fet. Les alternatives que queden als veïns de Molins de Rei que requereixin atenció sanitària són el CUAP de Sant Vicenç dels Horts, el de Sant Andreu de la Barca o directament anar a l’hospital Moisés Broggi.

Segons la Generalitat, amb aquesta mesura es vol “potenciar l’atenció telefònica i l’atenció domiciliària per evitar als ciutadans desplaçaments innecessaris”. Mentre a Molins de Rei s’ha recomanat des del primer moment adreçar-se a altres ambulatoris del voltant, a Sant Feliu de Llobregat es recomana únicament trucar al telèfon de Sanitat Respon (902 111 444).

Des del consistori de la capital de la comarca, format per ICV i CiU, han manifestat la seva “disconformitat” i asseguren que tenen el compromís del departament de Salut de mantenir la inversió per a la millora de l’equipament que ara tanca per les nits. L’ampliació pendent del CAP El Pla suposarà un nou servei de diagnòstic per la imatge i un centre de salut mental per a adults.

Recomanacions personalitzades