Molins de Rei es queda sense farmàcia de guàrdia

Molins de Rei deixa de tenir servei de farmàcia de guàrdia obert les 24 hores. Les farmàcies han decidit tancar a les 10 de la nit. L’Ajuntament “no té cap constància” però la Guàrdia Urbana informa al ciutadà de que s’ha de desplaçar a Sant Vicenç dels Horts.

Aquests cartells i les respostes de la Guàrdia Urbana són les úniques informacions que han rebut els ciutadans de Molins de Rei fins el moment // Jose Polo

Aquests cartells i les respostes de la Guàrdia Urbana són les úniques informacions que han rebut els ciutadans de Molins de Rei fins el moment // Jose Polo

Qualsevol persona que tingui la necessitat d’adquirir un medicament més tard de les 10 de la nit a Molins de Rei  s’haurà de desplaçar als municipi veïns de Sant Vicenç dels Horts o Sant Feliu de Llobregat  ja que les farmàcies de la vila han decidit acabar el servei de guàrdia a les 10 de la nit, eliminant la garantia que hi havia fins ara de tenir a Molins de Rei una farmàcia disponible durant tota la nit de manera rotativa. Els festius el servei de guàrdia serà de 8 del matí a 10 de la nit.

L’acalde, Xavi Paz, ha assegurat durant l’última assemblea al CAP del moviment Molins contra les retallades que “l’Ajuntament no té cap constància de que les farmàcies hagin decidit tancar per les nits” però la Guàrdia Urbana, dependència del propi consistori, informa als seus ciutadans de que han de desplaçar-se a Sant Vicenç per adquirir medicaments a partir de les 10 de la nit. A més a més, la pròpia Guàrdia Urbana no facilita la informació d’on és la farmàcia de guàrdia de torn en el municipi de l’altre costat del riu.

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona ja va intentar tancar el servei de 24 hores a Molins de Rei durant l’any 2010 aprofitant que en aquell moment es va deixar de gaudir del servei de 24 hores d’urgències mèdiques. El mes de març del 2010, les farmàcies van anunciar que no hi hauria guàrdia a partir de les 12 de la nit. Les reaccions de l’Ajuntament i els diversos partits polítics al Parlament de Catalunya van aconseguir evitar-ho.

El decret 321/1996 d’1 d’octubre que regula els horaris d’atenció al públic de les farmàcies diu que tots els municipis amb més de tres establiments han de tenir servei de 24 hores. Segons la legalitat vigent, Molins de Rei, amb 8, ha de tenir una farmàcia oberta durant tota la nit però tot i això els farmacèutics de la vila han decidit tancar.

Recomanacions personalitzades