L’ocupació del CAP es reprèn després de la Festa Major

Després de 16 dies d’ocupació del CAP, la reivindicació es va aturar per la Festa Major. El passat dilluns es van tornar a manifestar un centenar de persones i un grup de molinencs ja torna a dormir en les instal·lacions de l’ambulatori.

Dues setmanes i mitja després de la primera nit al CAP ocupat per protestar contra el tancament del servei d’urgències nocturnes, dimecres 28 de setembre es suspenia provisionalment la ocupació del CAP degut a la Festa Major. “La majoria de persones que està participant en el tancament forma part d’entitats que organitzen activitats per Festa Major”, justificaven des de Molins contra les retallades, emplaçant al dilluns 3 d’octubre per reprendre el tancament al CAP de manera indefinida.

La manifestació va transcórrer amb calma pel passeig del Terraplè // David Guerrero

I així ha estat. El passat dilluns es va tornar a dormir en el CAP. Abans, poc més d’un centenar de persones es van manifestar pels carrers de Molins de Rei per desena setmana consecutiva. Cridant a la participació ciutadana i amb veïns de Sant Vicenç dels Horts i Pallejà entre els assistents, es va arribar al CAP, on es va realitzar una assemblea i l’habitual recollida de signatures, que s’ha intensificat durant la Festa Major aprofitant l’afluència de gent als carrers de la vila.

La ressaca de la Festa Major va provocar una manifestació aigualida, lluny de les 500 persones del primer dia i les més de 700 de la gran manifestació de principis de setembre que va actuar com espurna definitiva de l’ocupació. La presència política també va disminuir i només es van deixar veure diversos regidors de la CUP i Laura Duran, d’Iniciativa. El que no es va reduir va ser la presència policial, que va identificar a totes i cada una de les persones que es quedaven a fer nit. Després de tants dies d’ocupació, l’ambient entre les forces policials i els manifestants és molt cordial i el passat dilluns ja es permetien fins i tot fer-se bromes entre ells.

Molins contra les retallades busca voluntaris per passar les nits al CAP La Granja // David Guerrero

Ara, el principal repte dels membres de Molins contra les retallades és aplegar més gent per fer nit al CAP. Uns cartells penjats a les vidrieres de l’ambulatori permeten apuntar-se per participar en els torns de tarda (per aquells que no es puguin quedar a dormir) i de nit (els que requereixen més voluntat).

Durant tots aquests dies continuaran dormint i el proper dilluns es repetirà la manifestació per onzena vegada. Aquest cop tindrà un afegit especial: l’alcalde, Xavi Paz, assistirà a l’assemblea posterior en representació de l’Ajuntament per donar resposta a les inquietuds dels ciutadans. La presència de la màxima autoritat de la vila es produirà després de que la plataforma Molins contra les retallades demanés a l’Ajuntament que algun representant del consistori fes acte de presència per conèixer de primera mà el tancament que estan duent a terme al CAP.

Recomanacions personalitzades