El piromusical tanca la Festa Major amb un gran espectacle

El piromusical supera les seves expectatives amb una sessió de llum i color que va servir per cloure la Festa Major. Minuts abans de l’inici de l’espectacle es van viure moments de confusió per garantir el perímetre de seguretat a la plaça de l’Església.

L'Església es va il·luminar amb els castells de focs // Ariadna Buendia

L'Església es va il·luminar amb els castells de focs // Ariadna Buendia

L’acte que servia per finalitzar la Festa Major va deixar bocabadats a la majoria d’espectadors gràcies a la mà dels Amics del Camell -els grans protagonistes d’aquesta Festa Major-, que van coordinar l’organització de l’esdeveniment. Com a novetat d’enguany, la música de l’espectacle va ser retransmesa en directe per Ràdio Molins de Rei per no perdre cap detall de la celebració des de qualsevol punt de la vila.

El piromusical va començar a dos quarts de deu i va finalitzar 13 minuts després. Es calcula que més de 800 molinencs, situats a la plaça de l’Església i els carrers del voltant, van anar a veure l’espectacle de focs. Es tractava d’una reproducció adaptada als temps actuals de la que va tenir lloc l’any 1991 organitzada pels Amics del Camell. La música i diversos detalls van voler recordar aquell any.

La celebració en honor a la clausura de la Festa Major i als 30 anys del Camell va començar amb una veu en off que comentava la història del Camell, la qual deia que aquest espectacle anava per tots aquells que han cregut i han donat suport a la bèstia de foc de Molins de Rei. Seguidament, van començar els petards coordinats perfectament amb la música.

La música va ser el gran aliat de la llum en el piromusical // Ariadna Buendia

La música va ser el gran aliat de la llum en el piromusical // Ariadna Buendia

Moments d’incertesa minuts abans del piromusical

Aproximadament 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle, l’organització recomanava no assistir al piromusical des de la Plaça de l’Esglèsia per motius de seguretat. És necessitava un perímetre de seguretat suficient per tal de que els petards no poguessin crear a cap problema per la seguretat de les persones. En un principi es va informar de que aquest perímetre ocupava gairebé tota la plaça de l’Església però finalment no va ser així i aquest només va tenir uns 10 metres.

L’empresa Pirotècnia Igual SA va ser l’encarregada de disparar el castell de focs, en el qual es van cremar, aproximadament, uns 45 quilos de pólvora.

La Festa Major 2011 passarà a la història com la del 30 anys del Camell // Ariadna Buendia

La Festa Major 2011 passarà a la història com la del 30 anys del Camell // Ariadna Buendia

Recomanacions personalitzades