Xavier Cuadras presenta el seu nou llibre a Molins de Rei

L’economista i professor de l’Universitat Pompeu Fabra, Xavier Cuadras, va presentar el seu llibre, “Sense Espanya”, a Cal Dit en un sopar tertúlia organitzat per l’Ateneu Mulei.

L'acte es va fer al bar musical "Cal Dit" // Ariadna Buendia

L'acte es va fer al bar musical "Cal Dit" // Ariadna Buendia

Sense Espanya” (Editorial Pòrtic) és un llibre fet per Xavier Cuadras i Modest Guinjoan on s’estudia el possible impacte econòmic de la independència de Catalunya. Les dades del llibre, extretes del ISDEC de 2005, parlen sobre les exportacions de Catalunya al mercat espanyol, el dèficit fiscal i analitza, globalment, les conseqüències econòmiques de la realització de l’estat propi.

El ponent, Xavier Cuadras, és doctor en Economia per la Universitat de York, professor d’Economia de la UPF i director de l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF). Cuadras, abans de publicar el llibre presentat a Cal Dit, ja havia publicar nombrosos articles en revistes acadèmiques internacionals i a l’any 2009 va obtenir el Premi d’Investigació del Consejo Económico y Social amb Competitividad y la evolución del saldo por cuenta corriente.

En un acte organitzat per l’Ateneu Mulei, després de la presentació del llibre es va fer un sopar tertúlia on els assistents a l’acte mostraven les seves preocupacions. Segons Cuadras, “és millor mirar-se aquests temes des d’un punt de vista estructural” referint-se al context econòmic actual.

Recomanacions personalitzades