La setena manifestació contra el tancament del CAP acaba en ocupació

Per setena setmana consecutiva, els molinencs han sortit al carrer per protestar contra les retallades en sanitat. A l’assemblea posterior, els manifestants han decidit per unanimitat tancar-se a l’ambulatori per fer sentir la seva protesta contra el tancament de les urgències nocturnes.

L'assemblea posterior a la manifestació es va celebrar per primera vegada a l'interior del CAP // Miquel Monfort

Per setè dilluns consecutiu, al voltant de 180 vilatans i vilatanes s’han reunit a la plaça de l’Ajuntament per emprendre una vegada més la marxa cap a l’ambulatori. A diferència de la setmana passada, quan unes 700 persones es van aplegar al carrer, ahir es va realitzar el recorregut curt. Durant tot el camí, els manifestants feien soroll amb xiulets i un bombo, amb la presència dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.

Després de trobar-se durant les últimes setmanes la porta del CAP tancada, un grup de membres de la comissió Molins contra les retallades va anar a l’ambulatori unes hores abans del seu tancament. Van seure a l’interior com si fossin pacients i quan van arribar els manifestants van obrir la porta per permetre el seu accés. D’aquesta manera s’ha pogut celebrar l’assemblea a l’interior del CAP per primera vegada.

El tancament com a principal tema de debat

El primer punt a tractar de l’assemblea ha estat el possible i ja ferm tancament de vilatans al recinte sanitari. Per unanimitat i sota la mirada atenta dels Mossos d’Esquadra s’ha decidit començar la mateixa nit a acampar. L’horari establert a hores d’ara és de 18h a 08h del matí, dividit en dos torns: el primer de 18h a 22h, i el segon de 22h a 08h.

Un dels punts importants d’aquest tancament és la possibilitat de que els Mossos d’Esquadra els desallotgin, i per tant s’ha plantejat quina seria la resposta dels manifestants davant d’aquesta situació. Entre diferents propostes, s’ha decidit que les persones que es quedin a dormir, decideixin en consens la resposta davant la policia, sempre de manera pacífica.

A l’assemblea també s’ha acordat per unanimitat la propera concentració al mateix lloc i hora el dilluns vinent, dia 19 de setembre. Alguns dels assistents han coincidt amb la idea de que el recorregut habitual, el curt, no era suficient llarg, i si es repeteix el de la setmana passada serà millor per poder arribar a més veïns, fent que aquests s’animin a participar. Al mateix temps, es continuarà endavant amb la recollida de signatures ja iniciat la setmana passada.

Recomanacions personalitzades