Joan Ramon Casals és nomenat assessor a la Diputació de Barcelona

El primer tinent d’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha estat nomenat com a personal assessor eventual de la Diputació de Barcelona pel nou president de la Diputació, Salvador Esteve (CiU). Casals és un dels 33 assessors contractats per l’organisme provincial.

Joan Ramon Casals davant l'Ajuntament dies abans de guanyar les eleccions // David Guerrero

El nou president de la Diputació de Barcelona ha nomenat a dos càrrecs de confiança i 33 assessors eventuals de la cambra provincial, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat en la seva edició del dilluns 8 d’agost. Un d’aquests assessors és Joan Ramon Casals. L’actual primer tinent d’alcalde -i alcalde d’aquí a dos anys- ha estat nomenat pel també convergent Salvador Esteve, nou president de la Diputació i alcalde de Martorell.

A més de Casals, es troben sobretot polítics reconvertits en assessors tècnics, segons el diari Ara. Polítics de tots els colors, procedents de tots els partits com Guillem Aresté d’UDC, Paco Aranda del PSC o David Cid d’ICV entre d’altres. Alguns dels dirigents recol·locats ni tan sols viuen a la demarcació de Barcelona, com és el cas de l’exportaveu del PP a Reus, l’alcalde socialista de Tremp, Víctor Orrit, i l’exdelegat del Govern a les Terres de l’Ebre i dirigent d’ERC, Lluís Salvadó.

Un sou de 3.500 euros mensuals

El BOPB també indica el grup retributiu en el que es troben els assessors. Es tracta del grup número 6, que suposa una retribució de 3.505,62 euros mensuals bruts amb una dedicació que no és exclusiva i que els polítics reconvertits en assessors poden compaginar amb altres ocupacions professionals.

La nova Diputació de Barcelona està controlada per CiU i el PP. El decret de nomenament es va publicar el passat dijous al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i avui el recull el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) amb efectes retroactius al 16 de juliol, un dia després de que fossin cessats els anteriors càrrecs de confiança.

Recomanacions personalitzades