La Festa Solidària per al Sàhara aplega a 200 persones

El tradicional sopar de la festa solidària per al Sàhara a Ca n’Ametller ha celebrat un any més l’arribada de set infants sahrauís que passen l’estiu a Molins de Rei. L’acte, que ha aplegat a unes 200 persones, ha finalitzat amb una tómbola per recaptar fons pel Sàhara.

El sopar es va celebrar a la fresca, al pati de Ca n'Ametller // Laura Herrero

Com cada any, el grup de famílies acollidores de la vila de Molins de Rei va organitzar una festa de benvinguda als nens sahrauís. L’acte es va realitzar el passat dijous i va començar al voltant de les vuit de la tarda amb l’actuació del grup de percussió Vatoquem. La regidora de Cooperació i Solidaritat, Jessica Revestido, va agrair el gest de les famílies acollidores recordant que “tota aquesta dedicació l’hem de valorar per la felicitat d’aquests infants”. Davant unes 200 persones que van omplir el pati de Ca n’Ametller, Revestido va assegurar que “la participació de la ciutadania en actes solidaris és una demostració de compromís, un valor que diu molt de la gent de Molins de Rei”.

Per la seva banda, ’alcalde, Xavi Paz, també va donar a les gràcies a les famílies que col·laboren en aquest programa i va anar més enllà. “Molins de Rei i tots nosaltres aboquem aquest granet de sorra per fer evident el conflicte i per fer que aquells que l’han de resoldre prenguin la mesura i la determinació adequada per resoldre el conflicte”, va indicar l’alcalde criticant així el paper del seu propi partit en relació al conflicte sahrauí. Unes paraules pronunciades tot just després d’un dur discurs del delegat adjunt del Front Polisari a Catalunya, Mah Iahdih, que va voler remarcar la greu situació en la que es troben al Sàhara: “La situació del poble sahrauí és subjecte a una greu injustícia amb la gravetat de que és descarada i consentida per països democràtics com l’Estat Espanyol, que juntament amb el Marroc són els responsables del drama que viuen els sahrauís des de fa 36 anys”.

Les famílies que tindran durant dos mesos als nens sahrauís acollits a casa van agrair l’assistència dels presents al sopar i van animar a la gent a acollir nens del Sàhara en els propers anys. Els autèntics protagonistes de la vetllada, els nens acollits, van rebre una motxilla de regal i un d’ells, el més gran, es va adreçar als assistents per donar les gràcies de tot el que estaven vivint des de la seva arribada a Molins de Rei. Els set nens acollits per famílies de la vila tornaran al camp de refugiats on viuen el proper 3 de setembre.

Els nens es van fer una fotografia amb la regidora de Cooperació, l'alcalde i el representant del Front Polisario a Catalunya // Ajuntament de Molins de Rei

Mentre els polítics feien els seus discursos, el grup de famílies acollidores preparava una fideuada per als dos centenars d’assistents. El sopar va començar al voltant de dos quarts de deu de la nit. Abans, les alumnes de l’escola Ballet Pas a Pas van fer una exhibició de dansa amb tres coreografies, una d’elles anomenada “Dunes” en homenatge al poble sahrauí.

Després del sopar es va celebrar la Tómbola Solidària amb l’objectiu de recaptar fons pel poble sahrauí.  La festa, celebrada amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei, el Comerç Just i la ONG molinenca Nicaragua i Cooperació i Ràdio Molins de Rei, també comptava amb l’ajut de botigues, comerços i particulars de la vida també que van aportar el seu granet de sorra per fer-ho possible amb la cessió de diversos premis per la tómbola final.

Recomanacions personalitzades