Els estudiants d’un institut alemany visiten Molins de Rei en un intercanvi amb l’IES Lluís de Requesens

Els estudiants de l’institut alemany KGS Stuhr- Brinkum acaben d’arribar a Molins de Reien un programa d’intercanvi amb els alumnes de l’IES Lluís de Requesens. El nou equip de govern ha fet la seva primera recepció oficial a aquest grup d’estudiants.

Aquest intercanvi entre els dos Instituts es realitza des de l’any 2000. Tot i que poden haver-hi modificacions en el calendari, els estudiants alemanys venen a Molins de Rei durant el mes de juny, i els molinencs viatgen al setembre cap a Bremen, ciutat molt propera a Stuhr, d’on provenen els estudiants alemanys. Aquesta iniciativa té l’objectiu de promoure l’aprenentatge dels idiomes estrangers entre els estudiants europeus.

Acabats d’arribar a Molins de Rei, els alumnes de l’institut alemany van ser rebuts per les autoritats i els alumnes del Lluís de Requesens a la sala de plens de l’Ajuntament. L’acte va ser presidit per l’alcalde, Xavi Paz, el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, i la regidora d’Educació, Jessica Revestido. Aquesta ha estat la primera recepció oficial del nou govern municipal, format per PSC i CIU, fet que va destacar i del que va mostrar-se orgullós Paz.

Els estudiants van ser acompanyats per dues professores de cada centre i es van mostrar interessats pels nous projectes de la vila en referència als joves i els símbols més emblemàtics de Molins de Rei, entre d’altres. Els alemanys practicaran el castellà durant els propers dies. Mostra de la seva aplicació i interès es va evidenciar quan van posar en pràctica l’idioma amb les preguntes que portaven preparades.

Després del torn de preguntes, els membres del govern, professores i estudiants van posar davant de l’Ajuntament per fer la tradicional foto de cada any amb els alumnes d’intercanvi.

Els estudiants d'intercanvi a la porta de l'Ajuntament de Molins de Rei // Laura Herrero

Recomanacions personalitzades