CiU i la CUP fan la primera reunió formal per trobar punts en comú

Les executives de CiU i la CUP es van reunir ahir al vespre per buscar punts en comú dels respectius programes electorals. És la primera reunió formal de CiU per buscar un pacte que doni un govern estable a la força més votada.

Joan Ramon Casals i Alex Maymó en el debat electoral central // David Guerrero

Després de la ronda de reunions informals amb el PSC, la CUP i els antics companys de tripartit molinenc -ICV i ERC-, ara ja és el torn de seure al voltant d’una taula de treball. Els primers en fer-ho han estat CiU i la CUP, els dos partits polítics que han registrat un major increment de vots i regidors a les eleccions municipals.

La reunió es va realitzar ahir al vespre al local de CiU i va comptar amb representants de les executives de tots dos partits. Els de Joan Ramon Casals, com a partit més votat, han posat sobre la taula els principals eixos del seu programa i han buscat punts en comú amb els representants de la CUP. La municipalització d’alguns serveis públics, la política d’habitatge i la fi de certs privilegis de la classe política són alguns dels punts més destacats del programa dels independentistes que fan difícil un pacte amb qualsevol de les forces polítiques tradicionals.A més, Alex Maymó ha reiterat durant la campanya en reiterades ocasions que “l’objectiu de la CUP no és governar a qualsevol preu,  l’objectiu és que s’apliqui el nostre programa electoral.

Tot i això, la CUP va mostrar ahir la seva predisposició a negociar, segons han assegurat fonts convergents. Els d’Alex Maymó decidiran si finalment negocien entrar en el govern municpal mitjançant una assamblea oberta als seus militants i simpatitzants. Abans d’això, hi haurà una segona reunió a mitjans de la setmana vinent entre les executives de CiU i la CUP per continuar buscant punts en comú entre la primera i la tercera força política més votada.

Recomanacions personalitzades