Ricard Domènech: La política del present per un Molins de Rei millor

Estem arribant al final de la campanya de les eleccions municipals a Molins de Rei. De fet la campanya podríem dir que va començar tot just després de les eleccions al Parlament de Catalunya, per cert unes eleccions guanyades àmpliament perquè així ho va decidir el poble de Catalunya, per CiU. I no està de més recordar que CiU es va trobar amb un país que estava en caiguda lliure, amb un dèficit galopant i una autoestima sota mínims.

Des d’aquell moment, els partits que havien format l’anterior govern de la Generalitat només han tingut un objectiu. Minvar la credibilitat del nou govern de CiU a la Generalitat de Catalunya. Per això han posat en marxa la vella estratègia del conflicte social artificial i de la mobilització sectorial, i l’excusa per fer-ho visible han estat les retallades.

Però hauríem d’anar  molt en compte al parlar de retallades. En aquest país la retallada més brutal, jo en diria una autèntica clatellada, l’hem patit fa pocs dies quan el PSC no va votar al Congrés que retornés a Catalunya el que ens pertoca per llei, els 1450 milions d’euros del fons de competitivitat. Uns diners que són nostres, de tots els catalans.

També en educació anàvem a patir una greu retallada, ja que el govern central no anava a permetre la convocatòria de 1425 places de professor de secundària, quan sí es permetia en altres comunitats autònomes de l’estat espanyol. Val a dir que a la gent d’ICV, sempre tant preocupats per les retallades a l’estat del benestar en general i de l’educació en particular, en aquest cas ni els hem sentit davant d’aquest greuge.

Deixeu-me recordar  però, que a Molins de Rei les retallades ja es van avançar un any,quan el govern tripartit va decidir sense consultar amb l’ajuntament de la vila que amb l’obertura del nou CAP ens quedaríem sense el servei d’urgències 24 hores. I així és des del setembre del 2010. I CiU va ser l’únic  partit que des del primer moment en va reclamar el seu retorn.

Per tot això des de CiU de Molins de Rei hem fet una campanya centrada en la vila, de propostes , de projectes, en definitiva una campanya en positiu per confrontar el nostre model de vila als altres i poder apostar per el futur, per a garantir un Molins de Rei millor.

Perquè en el fons d’això es tractava en aquestes eleccions, de contraposar el nostre model, català, catalanista, integrador de totes les persones que formen part de la vila i sobretot socialment just i avançat enfront del model tradicional d’esquerres de Molins de Rei, que ens ha portat al cap de trenta anys de governs de partits d’esquerres  a una situació decadent com a poble i de desgavell institucional com no havíem vist mai.

Perquè a CiU creiem que una campanya en positiu ha de servir per fer propostes, nosaltres les hem fet. Des de reformar la plaça del mercat, a crear bosses d’uns aproximadament 700 aparcaments gratuïts provisionals, a explicar com fer  que una administració  sigui més àgil i propera al ciutadà, que ens faciliti la vida i sigui més transparent,com poder disposar d’una xarxa wifi potent en espais oberts  fins a recuperar el servei d’urgències 24 hores per a Molins de Rei. Per tot això no ens hem cansat d’estar al carrer, de trepitjar el carrer per estar al vostre costat, tant per explicar el nostre programa com per a respondre a les vostres inquietuds.

Hi ha una magnífica frase d’un professor d’història de la universitat de Cambridge, de sir John Seeley que diu el següent “ La història és la política del passat, la política és la història del present”. Seguint el sentit de la frase quan vam fer la presentació del cap de llista i de la llista, jo vaig dir-li a la gent que ens acompanyava que prestessin atenció durant la campanya, perquè possiblement viuríem uns dies històrics.  Han estat dies històrics i ho han estat perquè des de CiU de Molins de Rei hem fet política, molta POLÍTICA. Hem explicat el nostre projecte de futur per als propers quatre anys, per fer un Molins de Rei millor.

Però perquè la política se’ns torni història necessitem un últim pas. Necessitem que el dia 23 de maig, el present de Molins de Rei sigui diferent. I això passa per que CiU sigui la llista més votada a la vila i en Joan Ramon Casals sigui el proper alcalde de la vila. Només ho aconseguirem si ens feu confiança i ens voteu perquè així sigui.

Si canviem el present i CiU passa a governar per primer cop l’ajuntament de Molins de Rei, d’aquí quatre anys podrem dir el què ha estat dient en Joan Ramon durant tota la campanya i que resumeix el sentir del nostre projecte; Molins de Rei haurà tornat a ser la pubilla del Llobregat, i per tant també haurem canviat el nostre futur a un futur millor.

Recomanacions personalitzades