Lluís Carrasco: Cap retallada a Molins de Rei

Tothom hem pogut veure en pocs mesos de govern de CÌU a la Generalitat,  com sense rubor s’ha elaborat una estratègia de desmantellament del que és públic i especialment de retall dels aspectes socials mes importants.

Retalls importants que afecten sobre tot i de moment a Ensenyament i  a la Sanitat, que comporten retalls de plantilles, tancament de plantes d’hospital, ajornaments d’operacions, etc.  Mentre en paral·lel el Conseller que hauria de defensar la salut pública,  ens aconsellava que ens féssim d’alguna mútua, privada esclar, i la Consellera que deuria defensar l’escola pública de qualitat, augmentava les subvencions a les escoles privades d’elit i retalla els pressuposts a Instituts, Escoles públiques i Llars d’Infants de la Generalitat. Però hi ha d’altres retallades que son menys vistoses que també afecten a la nostra quotidianitat , a les aturades de serveis socials, com poden ser les residencies de la Gent Gran, rebaixa en els concerts assistencials,  i en d’altres prestacions socials.

Els arguments fonamentals per prendre aquests mesures son dos:  la culpa és de l’Estat  i del govern anterior que van ser uns malgastadors i han deixat la caixa buida.

És evident que la baixada de recursos que provoca l’aturada econòmica a totes les administracions, per la baixada de recaptació en els impostos afecta a tothom, es cert també que amb més diners de l’Estat aniríem millor, però cal dir amb claredat que és clarament indecent que mentre es digui això, es rebaixin els impostos a aquells que més tenen, liquidant l’impost de successions que ja solament pagaven uns pocs, molt rics… i la guinda del pastís  és la proposta de rebaixar a Catalunya l’impost de la renda als pobres directius i empresaris que cobren mes de 150.000 € /any , donat que com son tant “patriotes”,  que per evadir impostos a Catalunya es desplacen a tenir el domicili fiscal en altres comunitats a on el PP ja els ha rebaixat.  En definitiva els poderosos pagant menys o molt poc  i la resta de treballadors assalariats se’ls exigeix que paguin i callin davant de les retallades dels serveis públics bàsics.

És prou clar que estem davant d’un avanç mes de les polítiques neoliberals a Catalunya, on han trobat perfectes excuses per fer un gir copernicà en el model de servei  públic i decantar-ho paulatinament per la via de la rebaixa de qualitat, cap a la privatització.

Però el que em preocupa especialment es com aquesta política ens afecta i ens afectarà a Molins de Rei…  De moment l’Hospital Comarcal Moisès Broggi fa pocs mesos inaugurat, que ens ha d’atendre als molinencs/es , ja anuncia el tancament d’una planta i l’augment de les llistes d’espera per les operacions.  També sabem que s’ha aturat completament la expansió de l’atenció mèdica amb noves especialitats al CAP, aturant el que estava previst en l’antic CAP del carrer Esperanto, que sembla s’està convertint en un magatzem. També sabem que els Instituts i Escoles han tingut un retall dels pressupostos de funcionament força importants, que farà que els pares i mares haguem d’assumir  despeses de materials, etc. També sabem que la política de cobertura de baixes, i reforços estan sent molt afectades per la manca de contractació d’interins.

Està clar però que el que hem vist tant sols és una part de les retallades que vindran, per aquesta raó i en un exercici molt clar d’electoralisme, CiU ha acordat aturar momentàniament l’anunci de retallades fins desprès de les eleccions del 22 de maig.

Com afectaran aquestes retallades als Ajuntaments?  Com afectaran aquestes retallades a Molins de Rei? Afectarà als diners que aporta la Generalitat a les Llars d’Infants?, afectarà a les subvencions culturals? afectarà al Pla d’equipaments i serveis? afectarà al funcionament del transport públic?,  afectarà a la construcció del Nou Institut?

Que dirà de tot això la gent de CiU de molins de Rei?  Faran el mateix seguidisme i justificació com  quan el govern de CiU , va imposar els 120 Km/h a la B-23, fins i tot equivocant-se (abans estava a 100 Km/h), perjudicant clarament la salut dels molinencs, que veurem de nou incrementats els nivells de contaminació i de soroll.

La evidència demostrada en el govern municipal  i especialment en l’últim temps de clara deslleialtat, manipulació i defensa dels seus interessos partidistes, ens fa témer el pitjor  i que davant de les retallades , de nou  intentin  justificar i fer un cop més seguidisme de les polítiques neoliberals que impulsarà el seu govern a la Generalitat en els propers anys.

Front aquest panorama, ara més que mai necessitem un govern a l’ajuntament, fort i unit, que de forma decidida afronti els nous temps de crisi, un govern conformat per  forces polítiques que mirin sobretot  pel be comú de la Vila, per sobre dels seus interessos partidistes.

En la propera legislatura serà tot un repte governar davant de les mesures antisocials  que venen, la situació econòmica que estem patint i la crisi personal que afecta ja a moltes famílies de la Vila.

Ara mes que mai necessitem unitat, rigor, serietat  i empenta per aconseguir que no tinguem cap retallada a Molins de Rei i que puguem sortir  amb un impuls renovat de la crisi que ens envolta.

El proper diumenge el molinencs i molinenques tindreu en les vostres mans,  mitjançant el vostre dret al vot,  l’opció de conformar un govern municipal fort, seriós i rigorós per fer front a la situació negativa actual . Vosaltres teniu  la paraula, vosaltres decidiu.

Recomanacions personalitzades