Comencen les obres de la tercera andana de l'estació

Les obres de la tercera andana segueixen endavant i ja han començat a treballar els operaris. Es pujarà el nivell de l’andana però continuarà sent inaccessible per a persones amb mobilitat reduïda. La circulació de trens no es veurà afectada.

La passada nit de dijous a divendres van començar els treballs per pujar el nivell de la tercera andana de l’estació. Tot i que a hores d’ara encara no s’ha començat a treballar en l’andana en si, ja es poden veure unes tanques amb els materials i maquinària necessària, i s’ha tancat l’accés a través del pas soterrat. De tota manera, la circulació de trens no es veurà afectada de cap manera, ja que aquesta és una andana en desús des de fa anys. A més, s’hi treballarà principalment de nit.

Diumenge passat ja estava tot a punt per començar // Jordi Julià

Les obres, que tindran un cost de 137.000 euros, consisteixen en pujar el nivell de l’andana per anivellar-la amb l’alçada estàndard de 68 cm, que ja tenen les altres dues andanes de l’estació. Aquesta nova alçada és la que permet accedir sense dificultats a les persones amb mobilitat reduïda, però tot i que Adif ho nega, aquesta és una andana en desús pels passatgers.

Quan es van adjudicar les obres, Adif ja va negar a Viu Molins de Rei que aquesta andana passés a donar servei. De fet, un cop s’hagi finalitzat l’obra i si es donés el cas que l’andana acollís viatgers, continuaria sense ser accessible per a les persones amb mobilitat reduïda perquè no disposa de cap accés adaptat. Viu Molins de Rei va preguntar a Adif si estava prevista la instal·lació d’algun pas apte per aquests usuaris, com el polèmic pas de cautxú que comunica les dues andanes principals, però es va negar que aquesta fos cap actuació contemplada. Donada la nul·la utilitat pràctica que tindrà l’actuació, el més probable és que les obres acabin tractant-se d’una actuació estètica.

Des de fa uns dies podem veure aquests cartells des de fora l'estació // Jordi Julià

Les feines de reforma es complementaran amb l’adaptació de les escales del pas inferior existent mitjançant la construcció de dos nous esglaons per a cada escala. Al mateix temps, es desmuntaran els elements de senyalització i il·luminació per tornar a muntar-los. Per últim, es preveu la reposició de set fanals i dues càmeres de televisió.

S'ha tancat l'accés a la tercera andana des del pas soterrat // Jordi Julià

 

Recomanacions personalitzades