Ricard Domènech: El futur es fa realitat a Molins de Rei

Fa dies que Molins de Rei viu una frenètica i permanent allau d’actes de caire polític. De presentacions de caps de llista a presentacions de llistes passant per reunions per a preparar els programes electorals. Indubtablement , les properes eleccions municipals estan a tocar.

Com no podia ser d’altre manera, a CiU  hem fet ja la nostra presentació del cap de llista a l’alcaldia, en Joan Ramon Casals i també hem presentat  les 31 persones que conformen la llista electoral de CiU.

Per a CiU la realització d’aquest dos actes ha estat força important.

I ho ha estat perquè hem pogut explicar que el FUTUR ,aquell Molins de Rei millor que tots tenim al cap, s’ha fet PRESENT en la presentació del cap de llista  i de la llista de CiU amb un objectiu fonamental; que les errades del PASSAT, produïdes per un model de vila d’esquerres que ens ha portat a la situació de desgavell que estem vivint, no es torni a repetir en el futur.

En aquesta línia, a CiU entenem que el present es fonamenta en  dos eixos essencials.

En primer lloc, per la necessitat de disposar d’un  lideratge potent i d’una visió estratègica per a la vila, i això ho té i ho assegura en Joan Ramon Casals.

En segon terme, per la gent que conforma la llista de CiU a les eleccions municipals,i que té un valor característic. És gent que està orgullosa de ser CiU, de formar part d’aquest projecte. De ser com som, de ser qui som i de saber el què volem. No necessitem amagar les nostres sigles darrere una barreja de lletres perquè la gent no sàpiga ben bé on som ni qui som , ni tampoc necessitem tenir un xarxa de suport al partit pel que pugui passar. Nosaltres el camí el farem fins al final sempre sent CiU.

Però si hi ha quelcom de preocupant en les presentacions d’aquest dies fetes pels partits de l’esquerra tradicional a la vila, és la intenció molts cops repetida i d’altra banda ja excessivament utilitzada en moments de crisi d’identitat i ideològica de les esquerres, d’apropiar-se d’una sèrie de valors universals , com són  la llibertat, el progrés , la sostenibilitat, fent creure que dits valors estan en perill davant d’un possible avanç de la dreta.

Defensarem on calgui i quan calgui una sèrie de valors que a CiU considerem que ens pertanyen a tots i que  per tant no són patrimoni de ningú. És molt feixuc està sempre discutint sobre això, però si cal ho farem sempre que sigui necessari. Hi ha una sèrie de valors que són universals, que són de tothom, i que entre tots hem de posar de la nostra part perquè no reculin davant de possibles involucions.

Per tant si us plau, tinguem clar que aquest valors universals no són propietat de cap ideologia, no són propietat de cap adscripció política. SÓN DE TOTS, que ningú se’ls apropiï , ni es tingui tampoc la temptació de patrimonialitzar-los  com s’ha fet per exemple des de les esquerres en la  defensa patrimonial de la cosa pública i que ja veiem a que ha portat aquest tipus de model de funcionament a l’ajuntament de Molins de Rei ; per contraposició a una administració pública propera, àgil, transparent i eficaç que és la proposta de CiU.

També és convenient recordar, perquè sovint intencionadament s’oblida, que Convergència és un partit polític de caire nacionalista i d’ampli espectre ideològic, on trobem des de liberals a socialdemòcrates que juntament amb els companys d’Unió, demòcratacristians permeten un gran  marge d’amplitud i profunditat de  pensament a la seva gent. Per tant el discurs fàcil i que denota que tot i passar el temps no es té cap altre recurs creatiu que el  d’identificar CiU amb un partit de dretes, no respon a la realitat.

Perquè com he dit abans, ni som de dretes ni som d’esquerres, som CiU, i estem orgullosos de ser-ho.

I a tots us hem proposat amb els actes que hem fet fins a dia d’avui  un camí per recórrer junts, fer que el present que us hem presentat i explicat sigui molt aviat el futur de tots plegats a Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades