L'Ajuntament presenta sis mesos després del termini legal els comptes del 2009

L’Ajuntament va enviar aquest dilluns els comptes generals del 2009 a la Sindicatura de Comptes, sis mesos i mig després de finalitzar el termini legal. El consistori molinenc surt així de la “llista negra” i desbloqueja les subvencions retingudes.

Després de la publicació de la informació en la que es desvetllava que l’Ajuntament de Molins de Rei encara no havia presentat la comptabilitat del 2009, fonts municipals han confirmat a Viu Molins de Rei que el personal de l’Ajuntament va enviar el passat dilluns 2 de maig, de manera telemàtica, els comptes generals del 2009 a la Sindicatura de Comptes. La presentació dels comptes s’ha fet després de que la setmana passada el diari El Punt informés de que un total de 148 consistoris catalans, entre els quals es trobava el de Molins de Rei, encara no havien presentat la comptabilitat del 2009.

La data límit per presentar els comptes era el 15 d’octubre del 2010. La Generalitat va publicar a finals d’any un llistat en el que es mostraven tots els ajuntaments que no havien presentat els comptes. Suposaven un total de 447 consistoris, pràcticament la meitat dels ajuntaments de Catalunya. Això va suposar un toc d’atenció que molts van solucionar, però altres, com l’Ajuntament de Molins de Rei, han trigat més en fer-ho.

Subvencions alliberades

Tots els ajuntaments de Catalunya han de presentar a la Sindicatura de Comptes la comptabilitat de l’exercici anterior tancada i l’última reforma de la llei de la Sindicatura de Comptes, aprovada fa un any, condiciona la concessió de subvencions al fet que els ajuntaments hagin entregat la comptabilitat. Els que no ho fan s’arrisquen a que les subvencions atorgades pel Govern català als organismes locals quedin retingudes. La CUP va xifrar l’any passat en 1,7 milions, com a mínim, la quantitat que havia de rebre l’Ajuntament. Si la llei s’ha aplicat correctament, l’Ajuntament de Molins de Rei no ha pogut rebre fins ara les subvencions i transferències atorgades al 2010 ja que es trobaven retingudes a expenses de la presentació dels comptes.

Recomanacions personalitzades