Torna la Passió de Molins de Rei

Torna La Passió, “la Sacra Passió del Natzarè”, de Mateu Janés i Duran. Els cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig, i el 7 i 8 de maig, el teatre de la Joventut Catòlica acull de nou la Passió més peculiar de tota la comarca.

Com durant els darrers anys, sota la direcció de Quimet Pla, les representacions de l’obra de Mateu Janés seran diferents a les tradicionals. Una escenografia i vestuaris originals, juntament amb la música que acompanya la representació, fan de La Passió de Molins de Rei una proposta atrevida en comparació amb d’altres. Enguany, Impuls Associació Cultural presenta de nou La Passió de Molins de Rei amb la mateixa força de cada temporada i amb tot un seguit de nous actors i actrius, ja que enguany trobem una renovació de varis personatges i noves incorporacions. En total, més d’un centenar de persones posen en escena una feina dirigida per Pla amb el suport de Caterina Caro, Mireia Pons i Dani Pascual.

Una Passió característica, tant per la modernitat com per la qualitat interpretativa que mostra, tot i que el que dóna més personalitat a les representacions és el vers de Mateu Janés i Duran. Una obra escrita l’any 1953, sent relativament moderna, que no sols es cenyeix en la història habitual, sinó que tracta, per exemple, la història d’amor entre dos adolescents, aportant una nova visió en el seguiment de Jesús.

La nova escenografia, estrenada l’any passat, obra de Jordi Salvador, és com a concepte una continuació de l’anterior. Continua essent pràctica, senzilla i funcional però ha donat un salt de qualitat al conjunt de l’espectacle. La il·luminació, també és un element importantíssim en aquesta obra.

Sigui com sigui, la peculiaritat principal del text és el vers. Des de la primera línia a la darrera, Mateu Janés va escriure una gran obra poètica donant una musicalitat a La Passió com no era donada en cap altre lloc. El fet que l’obra estigui escrita en vers, porta a diferents opinions entre el públic, ja que tant es pot trobar carregada, com una obra mestra. En tot cas, aquesta música en la paraula porta als actors i actrius una tasca més complicada si es vol arribar a la naturalitat.

Les entrades es poden obtenir anticipadament al Forn del Pont, a l’estanc Margarit i al Foto Estanc per 10€. També poden comprar-se a les taquilles de la Peni una hora abans de començar la representació per 12€ (descomptes per a jubilats, joves i socis). Enguany l’horari de representació s’ha avançat mitja hora, pel que totes les representacions seran a les 18h.

Recomanacions personalitzades