Genoveva Català: Renovació i experiència per iniciar un nou cicle

Iniciativa per Molins de Rei afrontarà les eleccions municipals del mes de maig, amb la convicció que efectivament , som en un nou cicle de la vida pública, en tots els àmbits locals, nacionals i mundials.

Em consta que la candidatura que formarà l’equip amb l’Ivan al capdavant, esta composada per serioses, solvents i treballadores que estan il·lusionades per donar el millor de si mateixes al servei de la vila i de la seva gent.

Alguns dels reptes que haurà d’afrontar l’Ivan i el seu equip són, aconseguir una àmplia participació ciutadana a les eleccions. Són moments difícils i el fantasma de l’abstenció malda per sobre dels nostres caps. Hem de poder dir a cada home i a cada dona que el que fa l’Ajuntament té a veure amb la seva vida de cada dia i que el seu vot és important. Nosaltres no els demanem el vot com un xec en blanc. Els oferim l’espai del projecte MOLINS DE REI 2020, perquè ara ens puguin fer arribar les seves propostes, però que també al llarg de tot el mandat l’espai MdR2020 serà el punt de trobada on podran opinar, criticar, proposar..

Es necessari aconseguir una àmplia representació.

No serem nosaltres qui neguem el dret a la pluralitat política i a la lliure expressió d’idees i projectes. Però un Ajuntament té funcions molt executives i el suport ampli dóna com a resultat un equip majoritari que pot fer una gestió més àgil i més eficient. El nostre alcalde ho sap prou bé, ho ha experimentat de manera directa. Som moltes les persones que hem arribat a la conclusió que s’ha de simplificar l’organigrama de l’Ajuntament. Hem de defugir un pacte polític com l’actual que a fi de garantir l’estabilitat ha suposat segmentar les àrees i subdividir-les innecessàriament. Cal posar les coses al seu lloc a l’organització de l’Ajuntament.

Dimensionar de manera precisa les propostes de projectes que es presenten a la campanya electoral.

El programa electoral ha de ser realista i ha d’ajudar a trobar sortides a la crisi econòmica i que no fer ni un pas enrere en el benestar col·lectiu. Les forces polítiques no hauríem de caure en el mercadeig de les ofertes que després no es podran assolir. Iniciativa per Molins de Rei afrontem el futur de la vila a partir dels valors d’austeritat, de compromís i de creativitat perquè a la propera dècada Molins de Rei tingui un govern sòlid i obert perquè totes les persones visquin i progressin d’acord amb els seus projectes de vida.

Sembla que a les eleccions del mes de maig ens hi presentarem Iniciativa per Molins de Rei, PSC, ERC-AM, CiU, PPC, CUP i SI. Per tant l’ajuntament podria tenir 7 partits polítics amb representació municipal.

Aquest horitzó ens assenyala que caldrà posar molt de seny i tota l’experiència assolida durant aquest període per afrontar això que tothom ha convingut a dir-ne “canvi de cicle”.

Personalment crec que el millor candidat per encarar aquest futur és l’Ivan Arcas. És un home jove, amb experiència primer com a regidor i després com Alcalde. És una bona persona compromesa amb el bé comú, per ell primer és l’interès general i el servei públic. Aquests darrers temps observem com a tort i a dret tothom intenta desgastar la seva imatge i també a minar-li l’ànim.

Des del 2007 fins el 2011 hem compartit la responsabilitat del govern de la vila amb ERC-AM i CiU. El nostre alcalde Ivan Arcas ha dedicat molts esforços a conduir aquest govern i a executar els projectes pactats en el Pla d’Acció Municipal en moments realment difícils.

Arcas, sempre ha considerat que calia valorar com a prioritat la bona relació i el consens amb els socis de govern per garantir l’estabilitat municipal que fes possible els importants projectes fets en aquest mandat que han repercutit en millores considerables per Molins de Rei.

Prioritzar la governabilitat ha generat que algú hagi pensat, fins hi tot des de dins del seu propi grup, que li mancava decisió. Sempre he considerat que el lideratge basat en el consens és més eficient que el basat en l’imposició. Ara bé es indiscutible que perquè funcioni exigeix generositat de tothom i confiança.

Les més malèvoles tècniques del màrqueting polític són utilitzades per l’oposició, “difama que algo queda” i hi ha algun soci de govern, com CIU, que només s’apunta als encerts i per omissió s’apunta també a altres estratègies, com dir el que s’ha fet bé ho he fet jo i el que s’ha fet malament l’alcalde.

Estem en un canvi de cicle, nosaltres durant molts anys hem incorporat al projecte local aspectes de l’independentisme. Avui aquest espai polític està més dividit que mai i alguns dels qui formaven part del nostre projecte s’estimen més mesurar la força exacta que té l’independentisme per si mateix a Molins de Rei, malgrat que encara es presentarà dividit.

Reconec que la duresa del període 2007-2011 ha fet que dones i homes valuosos del nostre grup municipal manifestin que volen ser rellevats. Hi ha qui ho expressa en l’àmbit que correspon i qui s’equivoca d’altaveu. Les opcions personals són comprensibles, encara que algunes no les comparteixo.

Vull fer saber als qui em van suggerir que em tornés a presentar a la candidatura que no hi seré. Així li vaig dir fa temps a l’Ivan i al meu grup polític. Som en un altre moment , la meva aportació a primera línia a Molins de Rei ja la vaig fer com a regidora des del 1991 fins el 2003. Si puc contribuiré a preparar el millor projecte de futur per a la vila .

Sense cap dubte per aquesta nova etapa, necessitem de l’experiència de l’Ivan, de la il·lusió del seu renovat equip i de totes les persones de la vila que ens comprometem l’espai pel projecte MOLINS DE REI 2020.

Genoveva Català i Bosch

Recomanacions personalitzades