Èxit de participació en l’holeriturisme de la Carxofa Prat

En l’edició d’enguany, prop d’un miler de visitants han pogut participar en l’itinerari de descoberta de la Carxofa Prat que organitza el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat. En la proposta ja consolidada de turisme de l’horta del Baix Llobregat, els participants en la jornada s’han apropat fins a la masia de Can Comas per conèixer no només un producte emblemàtic de la comarca, tastant-lo i experimentant amb ell, sinó també  l’espai agrari en què es produeix i el professional que s’hi dedica.

Coincidint amb la temporada de la Carxofa Prat, per tercer any el Parc Agrari del Baix Llobregat ha organitzat les ja tradicionals jornades de descoberta d’aquest producte tan emblemàtic de la comarca. Des del dissabte 12 de febrer fins al diumenge 20 de març, la Carxofa Prat ha estat la protagonista a Can Comas, seu del Parc Agrari. Durant els mesos de febrer i març, el prop d’un miler d’inscrits a l’itinerari han gaudit de les diverses activitats de què consta una jornada de turisme holerícola.

Així, els participants d’una de la dotzena de jornades d’holeriturisme de la Carxofa Prat celebrades van poder visitar Can Comas, actual Centre d’Informació i Gestió del Parc Agrari, una masia restaurada situada al bell mig de la zona amb major producció de Carxofa Prat del Delta del Llobregat. De la mà d’un guia van visitar, l’exposició “Coneix la Carxofa Prat”, la millor manera de començar a desfullar una jornada i conèixer les particularitats d’aquest territori agrari, tan proper però sovint tan desconegut.

Seguidament, els assistents es van traslladar a un camp de producció de Carxofa Prat per, acompanyats d’un dels pagesos més experts en aquest cultiu, conèixer els secrets més ben guardats de l’anomenada “riquesa del Delta”. I, a continuació, van poder seguir un recorregut planer per la zona agrícola del Delta del Llobregat, en què van anar coneixent un territori en què es combinen harmònicament els camps de cultiu, els camins i els canals de reg agrícoles, i masies com les de Cal Misses, Cal Xagó o Cal Monjo, aquesta darrera la més antiga del Delta.

La jornada de turisme de la Carxofa Prat va acabar, com no podia ser d’una altra manera, amb un taller per degustar i experimentar amb aquest producte. Cristina Roig, cuinera i professora d’hostaleria, va mostrar als participants diverses maneres de treure tot el suc de la Carxofa Prat i, també, els va acompanyar en un tast sensorial per descobrir les característiques que fan tan particular aquest cultiu. Unes característiques tan pròpies, donades per les condicions climàtiques i agronòmiques del Delta del Llobregat, que converteixen la Carxofa Prat en un dels productes més emblemàtics de la comarca, en procés de tramitació del segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida.

Les jornades d’holeriturisme dels productes agrícoles del Baix Llobregat són organitzades pel Consorci del Parc Agrari. D’ençà de la primera edició, el febrer de 2009, la Carxofa Prat, la Cirera del Baix, i la Bleda i les hortalisses de fulla han estat les protagonistes d’itineraris holerícoles de descoberta d’un producte, d’un espai i d’uns productors.

Recomanacions personalitzades