La CUP nega haver-se reunit amb ERC per crear una candidatura unitària

La CUP desmenteix que ERC s’hagi reunit amb ells per tractar d’arribar a un acord en la creació d’una coalició que agrupi a tots els partits independentistes. El partit de l’oposició considera a la nova coalició com “continuista” i lamenta que facin una “apropiació partidista de la Consulta per la Independència”.

Alex Maymó (CUP) conversa amistosament amb Toni de la Flor i Víctor Puntas (ERC) durant la Fira de la Candelera // David Guerrero

El “pal de paller de l’independentisme” d’Esquerra ha quedat coix perquè el propi partit així ho ha volgut. És el que es pot deduir després de que la CUP hagi emès un comunicat en el que assegura no haver estat convocats fins a aquesta mateixa setmana a una reunió per parlar de la possible coalició de totes les forces independentistes. La Candidatura d’Unitat Popular explica que “al marge de converses informals amb alguns membres, se’ns ha convocat de forma oficial a una reunió aquesta mateixa setmana per primera vegada”. Un plaç massa just per arribar a cap acord tenint en compte que aquest mateix diumenge Víctor Puntas serà proclamat com a candidat a l’alcaldia i que la intenció d’agrupar a totes les forces independentistes la va anunciar fa dos mesos.

No han estat iguals les relacions amb Esquerra Nacionalista de Molins de Rei (ENMR), amb els que si que s’han mantingut reunions. La CUP va convidar a Jordi Romeu i els seus a sumar-se al projecte polític de la CUP “argumentant quins continguts polítics hauria de tenir una candidatura unitària”, però com s’ha fet públic aquesta setmana, ENMR ha preferit unir-se amb ERC.

Des de la CUP es mostren convençuts de que la nova coalició ” no ha tingut mai la voluntat d’incloure-hi la CUP”. Per això, critiquen que ara es vulgui fer veure voluntat de diàleg després de “quatre anys de legislatura on no ha existit aquesta voluntat unitària”.

En el comunicat, la CUP explica que el seu partit “prioritza arribar a acords sobre programes polítics perquè la política s’ha de basar en propostes i programes concrets i no pas en personalismes”.La jove formació política es mostra taxativa: “la CUP no vol formar part de coalicions que no volen parlar de programa polític, perquè estan massa condicionades per interessos partidistes o per protagonismes personals”. La CUP durant aquestes últimes setmanes està confeccionant el seu programa a partir dels Punts de Trobada que està mantenint amb la ciutadania, tant a nivell sectorial com de barris. És l’únic partit que encara no ha confirmat la continuïtat del seu actual regidor com a cap de llista però ja adverteix que “la llista serà un clar reflex del creixent suport al nostre projecte“. Noves cares que s’incorporaran a la política local per “oferir una autèntica alternativa enfront a les polítiques continuistes”, segons la CUP.

La Consulta entra en campanya

L’acord entre ERC i Esquerra Nacionalista ha reconegut públicament voler recollir part del consens i de les persones que van formar part de “Molins Decideix!” durant la organització de la Consulta Popular sobre la Independència. Aquesta afirmació ha molestat als militants de la CUP, alguns d’ells molt implicats en la consulta. Volen que l’espai de treball conjunt que va sorgir es mantingui viu i per això s’han compromès a “no utilitzar la Consulta per interessos partidistes” i fan una crida: “esperem el mateix compromís dels altres partits polítics i que ningú faci una apropiació partidista de la Consulta”.

Recomanacions personalitzades