Montserrat Cateura també abandona el vaixell d’Iniciativa

La regidora d’IiE, Montserrat Cateura, ha anunciat a Ràdio Molins de Rei que abandona la política i no anirà a la llista d’Iniciativa a les properes eleccions municipals. Amb aquesta baixa ja són tres els regidors actuals que es desvinculen del projecte polític de l’alcalde.

Montserrat Cateura i Ivan Arcas durant la inauguració del Gremi de Constructors del Baix Llobregat // David Guerrero

Primer va ser el polèmic regidor de Finances, Enric Franch, amb la prejubilació entesa com una dimissió. Després va ser el carismàtic regidor de Cultura, Jordi Romeu, qui ha preferit seguir en política però en un projecte separat de l’alcalde. I ara és Montserrat Cateura qui ha fet pública la seva desvinculació d’Iniciativa i Esquerra per Molins de Rei a través de l’espai “La raó del regidor” de Ràdio Molins de Rei.

Cateura ha explicat que no es tornarà a presentar i ho ha fet en un minut i mig ben aprofitat, repartint a tort i a dret. El projecte polític d’Iniciativa, del que ha format part durant les dues últimes legislatures, l’ha qualificat de “desdibuixat”. Als seus socis de govern els ha acusat de “deslleials” i ha criticat el discurs de l’oposició que “actua barroerament fent del desprestigi al contrincant la base del seu programa”. Tot plegat l’ha titllat de “sainet de premsa groga”.

La interventora responsable dels informes que han portat més d’un maldecap a Cateura i els seus, tampoc s’ha escapat de les crítiques de la regidora. Cateura considera que  “Intervenció i Secretaria Municipals han assaltat el poder i han esdevingut protagonistes al servei de no se sap exactament quins interessos, però que en cap cas són els de la nostra vila”. Una duresa poc habitual contra treballadors de l’Ajuntament que contrasta amb “aquells, que són la majoria, que treballen compromesos amb l’organització municipal” segons el parer de Cateura, que s’atreveix a establir una diferència que fins ara ningú havia obert en públic entre funcionaris afins a l’equip de govern i altres que no ho són.

“No crec en aquestes regles de joc. Ho lamento, però aquí i així no vull seguir”, ha conclòs Montserrat Cateura, que ha estat regidora durant els últims set anys i ha considerat, al mateix espai radiofònic, aquesta etapa com una “experiència única i esgotadora, absorbent i enriquidora”. Durant aquesta legislatura ha estat tercera tinent d’alcalde, presidenta de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori i regidora de Serveis Municipals, Obres i Manteniment. Anteriorment, en el moment de la seva entrada al consistori es va encarregar de la regidoria de Medi Ambient. Tot i ser durant aquests últims anys la tercera tinent d’alcalde, ha actuat com la número 2 d’IiE a l’Ajuntament ja que el primer tinent d’alcalde és Víctor Puntas (ERC) i el segon, Joan Ramon Casals (CiU).

La marxa de Cateura, dos mesos després de la d’Enric Franch, significa la retirada i derrota del sector que en alguns moments havia vist l’oportunitat de plantar cara a l’alcalde en les disputes internes d’Iniciativa i Esquerra per Molins de Rei. L’alcalde,Ivan Arcas, hores després de l’anunci de Cateura ha assegurat que “Iniciativa ha començat a tirar endavant una nova línia de cara a les municipals”. El projecte Molins2020 és un exemple i els dirigents ecosocialistes no deuen veure amb mals ulls la pèrdua de velles glòries si el que busquen és renovar cares a la llista electoral que estan confeccionant.

Recomanacions personalitzades