Els alumnes de les escoles visionen cinema compromès durant aquesta setmana

Des de dilluns està en marxa la cinquena edició de la “Mostra de Cinema: Drets Humans i Interculturalitat” al Foment Cultural i Artístic. Els alumnes de les escoles assisteixen a la projecció d’una sèrie de pel·lícules. La cloenda serà divendres amb También la lluvia de manera gratuita per a tota la població.

Aquesta setmana es projecten tot un seguit de pel·lícules que faran reflexionar els alumnes de totes les escoles de la vila sobre l’estat actual del món. El respecte als drets humans, la pobresa,  la solidaritat, la immigració, el racisme, l’explotació dels recursos i les persones són qüestions sobre les quals es farà reflexionar als alumnes a través d’un conjunt de bons films.

Els alumnes del Cicle Inicial han vist la pel·lícula de dibuixos animants Fantástico Mr. Fox, els de Cicle Mitjà han gaudit de Viatge màgic a Àfrica de Jordi Llompart i els de Cicle Superior ho han fet amb les aventures d’Allà on viuen els monstres. Aquest dijous, els alumnes de primer i segon d’ESO veuen el drama d’uns palestins arribats als Estats Units a Amerrika, i els de tercer i quart d’ESO la genial En un mundo libre de Ken Loach. Pel que fa als alumnes de batxillerat, visionaran la recentment produïda La cinta blanca de Michael Haneke.

La cloenda de la Mostra serà el divendres 25 de febrer, quan el Cineclub Hal 2002 oferirà gratuïtament la guardonada pel·lícula También la lluvia, de Iciar Bollaín, que compta amb la participació del guanyador del Goya a millor actor de repartiment, Karra Elejalde.

La mostra de cinema és un gran exemple de la col·laboració entre l’Administració, l’associacionisme i el món educatiu de la vila, que té com a objectiu augmentar la sensibilització dels infants i adolescents en la defensa dels valors universals de la pau, el respecte als altres i de l’humanisme. Segons el regidor de Solidaritat, Cooperació i Pau, Víctor Puntas, la Mostra és “un reflex del compromís de Molins de Rei per la llibertat, la justícia, la pau i els drets humans aquí i arreu del món”. La Universitat de Barcelona avaluarà aquest any els resultats obtinguts després de cinc anys del funcionament de la Mostra als centres educatius de la vila.

Recomanacions personalitzades