La vaga general dels sindicats minoritaris té una escassa incidència a Molins de Rei

La vaga general convocada per CGT, CNT, COS i Solidaritat Obrera per protestar contra la reforma de les pensions durant el 27 de gener no va aconseguir el recolzament de la ciutadania. Una vintena de persones van realitzar un piquet informatiu pels carrers de la vila, però Molins de Rei va viure un dia de plena normalitat.

Piquet informatiu a les portes de l'Ajuntament // CUP Molins de Rei

Un piquet informatiu va recórrer els carrers del Centre Vila i el barri del Canal durant el matí de dijous. El piquet, format per una vintena de persones, va informar a vianants i comerciants del que representa la retallada de les pensions però no va aconseguir que gaires ciutadans es sumessin.

Des de fa dues setmanes, un grup de molinencs lligats als moviments socials, sindicats i a l’esquerra independentista s’han estat reunint i realitzant actes d’informació i de mobilització. Dimarts passat es van reunir a La Mola per organitzar les diferents accions, que han consistit bàsicament en el repartiment de diaris explicatius amb els motius de les mobilitzacions durant els dies previs a la vaga. La majoria de diaris s’han entregat a l’estació de Molins de Rei durant el matí. El dia de la vaga, el piquet informatiu va ser la principal acció duta a terme.

Des de la CUP Molins de Rei, l’únic partit polític que ha donat recolzament exprés a aquesta convocatòria de vaga, asseguren que “el baix seguiment era d’esperar però ha estat un primer pas necessari i exitós de cara a anar articulant un moviment sindical i polític cada cop més fort que representi una alternativa realment potent enfront els sindicats pactistes i subvencionats”. A la CUP es plantegen a partir d’ara aconseguir que sindicalistes de CCOO i UGT desencantats amb l’actitud dels seus sindicats es sumin a les seves reivindicacions.

Recomanacions personalitzades