Lluis Carrasco: Molins de Rei: una acció política, un model de vila

Molins de Rei és reconegut com uns dels municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb més qualitat de vida.  Hom podria relacionar aquesta afirmació amb la fortuna, amb la casualitat, a la seva composició social, a la seva privilegiada ubicació geogràfica al peu de la serralada de Collserola, al bon tarannà de les seves gents, etc. , i segurament una mica de tot això ho trobarem en la realitat que conforma Molins de Rei.

Però caldria preguntar-ne si aquesta Vila equilibrada, respectuosa amb el medi natural i el seu entorn, amb la seva diversitat de gent, que ha fet de la sostenibilitat en tots els seus aspectes (ecològic, social, urbanístic, etc. un senyal d’identitat ), hagués estat possible de mantenir si haguessin triomfat uns objectius polítics diferents.

El Molins de Rei que tenim és sens dubte un mèrit de tothom, però no és poca la responsabilitat de l’acció política  desenvolupada en tots aquest anys en la configuració actual de la nostra Vila.    Caldria preguntar-se si s’haguessin desenvolupat al màxim els plans urbanístics de gran creixement vertical en les zones al peu de Collserola, si s’hagués urbanitzat el Terral, si s’hagués perdut la sobirania sobre  les aigües dels nostres pous, si s’hagués desenvolupat un model cultural al marge de les entitats històriques, les entitats cíviques, culturals i esportives., etc.,etc.

El Molins en el que vivim seria el mateix  que el que tenim ara? Tindríem els mateixos nivells de sostenibilitat social?

Des d’Iniciativa i Esquerra, hem dissenyat al llarg d’aquests anys una estratègia política  i social clara, defensant un model de Vila sostenible i clarament diferenciat del de les altres formacions polítiques molinenques. En aquest camí hem tingut errades i encerts,  hem buscat i assolit recolzaments polítics en forma de coalició o d’acords puntuals amb l’objectiu clar de  tirar endavant les accions polítiques que han fet  possible el Molins de Rei actual.

Estem ja davant de la propera contesa electoral i ja fa dies que diferents formacions i candidats a l’Alcaldia, comencen a treure cap.  És evident que alguns utilitzen la vella tàctica de sembrar dubtes sobre la gestió (embruta o difama que alguna cosa quedarà) i tot el que poden per erosionar el govern municipal i en especial a la gent d’Iniciativa.

Però no vull entrar en aquesta qüestió,  tant sols m’agradaria aclarir que la gestió econòmica municipal ha estat rigorosa i honesta, amb els mateixos problemes de gestió pressupostària i contractual que tenen la majoria d’ajuntaments.   Hem aprovat any rere any pressupostos austers però justos, amb un deute sostenible que ens permet no hipotecar el nostre ajuntament pel futur,  malgrat l’insuficient finançament local per part de l’Estat.

Crec que cal fer una mica de balanç, i explicar que tenim el convenciment que els encerts han superat amb escreix les possibles errades, que el govern de coalició ha estat un fet positiu i rellevant, que ens ha permès impulsar la vila malgrat la crisi que ens envaeix i que per veure-ho tant sols cal repassar amb rigor el treball i les realitzacions d’aquest govern municipal.

La Fira de la Candelera serà segurament el tret de sortida de la carrera de les propostes polítiques pel futur govern de la Vila.  Nosaltres com sempre hem fet, amb responsabilitat, amb discreció, amb rigor, amb participació, elaborarem les propostes polítiques i programàtiques que ens ajudin a superar la crisi i seguir fent que Molins de Rei sigui un model de Vila sostenible i envejat.

Recomanacions personalitzades