Neix el cineforum La Mola & Hal 2002

El Casal Autogestionat de Joves la Mola i el Cine Club Hal2002 proposen donar un altra mirada al cinema. La seva proposta és un cinefórum per a projectar pel·lícules, que per criteris comercials i d’actualitat, no poden programar a les sessions del Foment.

El cinéforum donarà l’oportunitat de fer cicles temàtics, veure clàssics del cinema, cine amb poc recorregut comercial i propostes arriscades. Al final de cada projecció es debatirà i reflexionarà sobre els temes que tracti la pel·lícula.

El primer cicle s’anomena “Viure del somni”, comprès entre el mes de gener i febrer de 2011. Les pel·lícules escollides tractaran de les utopies que van imaginar diferents generacions i que encara ens han deixat la seva essència a la societat actual.

Les projeccions de pel·lícules al Casal de Joves La Mola ja fa temps que es porten a terme, però aquest any s’estrenen amb un projector i una pantalla. Això ha estat possible gràcies a en Pere Vila, que ha proporcionat el servei de cinema i vídeo.

El passat dijous 13 de gener es va fer la primera projecció Jonás, que cumplirá 25 años en el año 2000, una pel·lícula que presenta els anhels d’una generació que conserva encara el lligam amb la utopia. Introdueix temes com la comunicació, la innocència, l’ecologia, l’especulació, el feminisme, l’alliberament sexual, l’ensenyament en llibertat i la dificultat de seguir els somnis. Encara no té còpia en DVD al nostre país, tot i que és un film de culte.

Les properes sessions seran el 27 de gener amb Réquiem por un sueño, el 10 de febrer amb Easy Rider i el 24 de febrer amb Arrebato. Les projeccions són els dijous a les 21.30h al casal de la Mola i l’entrada és gratuïta.

Recomanacions personalitzades