Xavi Foj finalitza el Dakar en dinovena posició

El Dakar ha arribat a la seva fi i Xavi Foj ha aconseguit el seu objectiu d’estar entre els vint primers de la classificació. Amb el seu Toyota Land Cruiser de sèrie, el pilot molinenc ha arribat 19è de la classificació general, per davant de prototips i cotxes molt més preparats que el seu.

Xavi Fojh ha tornat a pujar un any més al podi de La Rural, al final del Dakar, per celebrar que ha finalitzat el raid per excel·lència. Aquest any no ha pogut pujar al podi com a segon classificat de la categoria T2, la dels cotxes de sèrie, perquè la homologació del seu nou Toyota no va arribar a temps, però tot i això, ell ha competit com si es trobés en aquesta categoria, passant clarament per sobre de molts cotxes de sèrie i arribant a lluitar cara a cara contra alguns prototips. Si la burocràcia no hagués donat problemes, el pilot molinenc hauria quedat segon dels cotxes de sèrie, només per darrere del japonés Mitsushasi, exactament igual que l’any passat.

Xavi Foj i Pablo Jatón al finalitzar la dotzena etapa // Toyota Coopertires Desafío Extremo

En aquesta edició, han estat els problemes burocràtics els protagonistes. En canvi, els inconvenients mecànics han estat escassos i Xavi Foj i el seu copilot, Pablo Jatón, s’han pogut dedicar a gaudir de l’aventura de la conducció per les dunes, el territori en el que l’arquitecte molinenc sempre s’ha sentit més còmode. Amb el seu estil particular de conducció, posat en pràctica des de fa 20 anys, i una regularitat per no fer malbé el cotxe ha aconseguit l’objectiu d’arribar a Buenos Aires sa i estalvi i en un lloc destacat de la classificació: 19è, millorant així el paper de l’any passat, que va acabar 23è.

Recomanacions personalitzades