Àlex Àlvarez: Marcant paquet

Aquest és un article basat en fets reals. L’altre dia bromejava amb una venedora dels encants del divendres. Millor dit, ella feia conya amb mi. “Doni’m un caixeta de tres, si us plau!”, li vaig demanar. “De quin vols? -tradueixo del castellà- Bòxer, eslip o tanga?”, em va respondre. No negaré que la idea del tanga va seduir-me prou al principi, però finalment vaig decidir ser fidel a les meves parts. “Sóc dels clàssics”, vaig respondre. A partir d’aquí, l’escena còmica. “Quina talla? Aquesta o vols una menys? Ja saps…”, va tutejar-me ella. Vaig quedar-me pensatiu, com dient ‘No, no sé!’. “Hi ha homes que trien una talla menys per…”, va picar-me l’ullet mentre el seu riure trobava la complicitat d’un grup de tres senyores que remenaven calces al meu costat. Fins i tot, una d’elles va denunciar: “Total, pel que han de mostrar alguns! No sé què volen marcar!”. Feia cara de saber-ne, la veritat. La veu de l’experiència, suposo. Cobrat el meu humil trio de calçotets -de la meva talla!- vaig marxar d’allà pensant en la immensa raó que tenia el quartet allà reunit.

I a Molins de Rei, extrapolant la idea abans plantejada, fa mesos que algunes formacions han començat a marcar paquet. Encara no hem paït els resultats del 28-N i… Pam! Tret de sortida a les municipals del 22 de maig. Ara toca demostrar que la meva… proposta! és més bonica, gran i potent. Es decanti, o no!, cap a la dreta o a l’esquerra, cal fer veure que la meva… candidatura! és més seductora que la del veí. Sobretot mostrar que el meu… projecte! té alguna cosa que el fa especial. Marcar paquet, perfil polític. Allò que eufemísticament porta fent Convergència i Unió a la vila els últims mesos. És el cas més evident. Soci de l’altre tripartit, el que forma amb IiE i ERC a l’Ajuntament, CiU s’ha desmarcat en el tram final de mandat. Els informes d’intervenció, la zona blava al barri de la Granja o la inauguració del nou ambulatori són alguns exemples que il·lustren com CiU s’ha erigit en oposició oficiosa al seu govern. El partit de Joan Ramon Casals podia haver-se despullat i anar a passar fred amb l’altre oposició, la oficial (PSC, PP i CUP). Però no. CiU ha preferit l’escalf del poder i una talla menys de calçotets. Esgotaran mandat lluint-los ben marcats. Ells ho negaran, és clar. Però, vosaltres sabeu d’algú que reconegui comprar calçotets una talla més petita? Jo només conec la venedora.

Recomanacions personalitzades