Ni el fred ni la calor aturen a Xavi Foj

Xavi Foj manté la seva regularitat i continua escalant posicions a la general. Ja és 19è de la classificació general després d’acabar la desena etapa en vintena posició. Ni els 50 graus de diferència que ha experimentat entre la muntanya i el desert ni els 5.000 metres d’altitud han afectat al pilot molinenc.

El principal repte d’aquesta etapa eren les dunes blanques de Fiambalá,però Xavi Foj ja ha demostrat sobradament que el desert és on millors resultats aconsegueix. Amb la seva regularitat, està fent un Dakar impecable i de mica en mica es situa entre els millors amb el seu cotxe de sèrie.

Però no només de dunes viu el Dakar. En els 786 quilòmetres de recorregut de l’etapa, hi havia un tram d’enllaç no cronometrat en el que s’atravessaven els Andes. El que es coneix com a Paso de San Francisco ha fet pujar als pilots a 5.000 metres d’altitud, amb els malestars físics que això pot comportar pels pilots. I després, baixada i passar del contrast tèrmic provocat pel canvi dels 2ºC de fred a la muntanya als 52ºC del desert de Xile. Ha estat precisament la calor el principal problema de l’etapa: “el cotxe s’escalfava i hem hagut d’aturar-nos fins a set vegades per posar el cotxe de cara al vent per refrescar-lo”, ha explicat Xavi Foj al finalitzar l’etapa al blog de l’equip Toyota Coopertires.

Recomanacions personalitzades